• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMAČKI GIGANT STIŽE U SRBIJU, BIĆE ZAPOSLENO 500 LJUDI: Posluju širom Evrope, i u SAD! Investicija vredna 30 miliona €

Autor Ivana Lazić

Nemačka fabrika "Bicerba" otvara se u četvrtak u Valjevu.

 Screenshot_1.jpg Izvor: Youtube/Bizerba Nederland/screenshot

Nemačka kompanije "Bicerba“ (Bizerba), jedan od vodećih proizvođača vaga i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja u tehnologiji vaganja, sečenja i etiketiranja proizvoda, sutra će u Valjevu otvoriti fabriku. Investicija je vredna oko 30 miliona evra, a biće zaposleno oko 500 ljudi. Kompanija je osnovana još 1866., a u pogonima u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD zapošljava 4.300 radnika.

Grad Valjevo poklonio je 2020. godine nemačkoj kompaniji 11,8 hektara u industrijskoj zoni čija vrednost se procenjuje na milion i po evra, a Vlada Srbije dala joj je subvencije od 4,5 miliona evra.

Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe. 

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 41

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Perić

Sve je to luk i voda. Čim u startu za neke spasitelj,strani investitor traži,uređenje infrastrukture,oslobađanje na određeno vrijeme porez na dobit. Na zapadu smanjuje broj zaposlenih jer je skupa radna satnica radnika. Dolaze u države gdje je radna snaga za iscrpljenje ispod svih razina. Kada operu investiciju put pod noge. Npr.kolike je lokacije promijenio Benetton.

Dejan

Kakva prosecna plata? Direktori ili ti njihovi ljudi po par hiljada E a oni koji stvarno rade beda i uzas od plate.. predsednice kazi te kolika plata ce biti obicnog radnika.

Razum

Danas otvara, sutra otpušta polovinu radnika, prekosutra zatvara.

special image