• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriza i u kladionicama

U Srbiji se sve manje ljudi kladi. Mundijal je malo povećao interesovanje, ali je samo u protekle dve godine zatvoreno 600 objekata za klađenje.

Za protekle dve godine zbog krize je u Srbiji zatvoreno gotovo 600 legalnih lokala za klađenje, a istraživanja agencije Stratedžik marketing pokazuju da od onih koji se klade 82 odsto uplaćuje između 20 i 200 dinara, saopštili su predstavnici Udruženja priređivača igara na sreću.

To udruženje, čiji predsednik je novinar Vanja Bulić, formirale su kladionice Mocart, Balkan bet, Meridijan i Atlantik, koje imaju oko 550 lokala i pokrivaju 54 odsto legalnog tržišta u Srbiji.

Bulić je rekao da država zarađuje ogroman novac od legalnih organizatora igara na sreću, dok je problem vezan za nelegalno tršište.

Kada se nešto desi u nelegalnim kladionicama, to se lomi preko leđa legalnih, jer se kažnjavaju, izjavio je Bulić.

Predstavnik kladionica Mocart Zoran Puhač rekao je da je cilj udruženja promovisanje savremenog legalnog i društveno odgovornog poslovanja i saradnja sa državnim organima.

U četiri članice udruženja zaposleno je 5.000 radnika, svi su uredno prijavljeni i za njih se plaćaju porezi i dažbine. Svi objekti su legalni, a u njih je zabranjen ulaz maloletnicima, čak i u pratnji roditelja, izjavio je Puhač.

Puhač je naveo i da u Srbiji trenutno legalno posluje 1.240 objekata u kojima se može kladiti na sportska takmičenja.

Predsednik Udruženja priređivača igara na sreću Vanja Bulić rekao je i da će ta organizacija raditi i na prevenciji zavisnosti od kockanja, u saradnji sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti iz Beograda.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image