• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD 5. JULA SE UVODE VELIKE PROMENE NA TEHNIČKOM PREGLEDU U SRBIJI! Mnogi vozači u PROBLEMU - ovo je jedna od novina!

Autor Jana Desovski

Od ovog datuma doći će do promena na tehničkom pregledu.

 GetOriginalImageById.jpg Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Od 5. jula, kada stupa na snagu novi propis, mnogi vozači naći će se u problemu, jer njihova vozila neće proći tehnički pregled. Reč je o izmeni pravilnika o tehničkom pregledu i pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila, a konkretni problemi se odnose na ovalnost kočnica, priključke za pneumatske kočne sisteme i sisteme za izduvne gasove, piše Blic.

"Ne treba toliko da se plaše korisnici motornih vozila. Biće situacija s rigoroznijim merama i da će biti insistirano na uverenju o ispitivanju, ali ne treba da strahuje veliki procenat vozača. Smatramo da će tehnički biti liberalniji", kaže Darko Nikolić iz Udruženja tehničkih pregleda za Kurir TV.

Posebna pažnja vodiće se o uvoznim vozilima, dodaje sagovornik. "Bilo je ranije dosta problema, ali i za ta vozila će biti nešto jednostavnija praksa prilikom tehničkih pregleda, kao i za vlasnike oldtajmera. Mislim da je reč o preteranom strahu, ali u pitanju je samo dodatna dokumentacija, a neki troškovi će biti smanjeni. Ako stavljate filter s većim protokom, sve što nije fabrički predviđeno, da, biće skuplje", dodao je Nikolić.

Jedna od novina je obavezno prisustvo sertifikovanih kontrolora prilikom tehničkog pregleda. "To je problem koji nas očekuje, jer osim što treba da ispoštujemo sve standarde tehničkog pregleda, nameće nam se da moramo da imamo sertifikovanog kotrolora u vreme kad je problem s takvom radnom snagom, a nas će možda neko moći i da ucenjuje", ističe Nikolić.

Pročitajte i ovo

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Time travel

Predlog pravila za oldtajmer automobile.Mogućnost vožnje automobila samo na teritoriji opštine na kojoj je prijavljen vlasnik vozila i to isključivo vikendom uz neki simboličan iznos cene registracije za takav auto.Ima dosta ljubitelja oldtajmer vozila koji bi iz nekog zadovoljstva svog ljubimca provozali par puta godišnje.

Janko

Ljudi opušteno sve će se ovo ponovo prolongirati što je glupost ali tako je. Ovo za ovalnost 20% je obična glupost treba podići na 50% i tada je disk toliko tanak da se debelo krivi ili ovalan je sačuvaj bože. Što se tiče sertifikovanih kontrolora bolje da platite automehaničare koji stvarno znaju da pregledaju auto a ne da nam kursajdžije pregledaju auto. Još kad vidim kako proveravaju zavrtnje na točkovima sa običnim ključem q svaki zavrtanj ima tačno propisanu kilažu dotezanja znači i točak treba da se proveri sa kilo ključem

Deda Pera

Ovo je 10-ti 5-ti jul od koga treba da strahujemo.

special image