• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"PLASTIČNE" JAGODE PALE U DRUGI PLAN, NA SRPSKE PIJACE STIGLE DOMAĆE! Cena 500 dinara po KG, a sve što stigne se PRODA!

Autor Jana Desovski

Domaće jagode su stigle na srpske pijace i koštaju 500 dinara po kilogramu.

 Domaće jagode na pijaci 500 dinara po kilogramu Izvor: RINA.RS

Vanserijski krupne i crvene, ali po mnogima i "plastične", jagode iz uvoza koje papreno koštaju konačno su pale u drugi plan. Na pijačne tezge stigle su one domaće, neprskane, fantastičnog ukusa i slatkoće. Prema rečima voćara, zbog nepovoljnih vremenskih prilika rod je ove godine malo kasnio ali ono što je pristiglo na berbu je odličnog kvaliteta.

"Berba domaćih jagoda kao i njihova prodaja ove sezone tek su počeli, a po kilogramu sada koštaju 500 dinara. To je cena koja će tokom narednih dana sigurno varirati i naravno spuštati se kako berba odmiče", kažu za RINU prodavci na čačanskoj pijaci.

Iako su se tek pojavile i cena nije baš toliko niska, potražnja za domaćim crvenim plodovima već je ogromna. Sve što se donese na tezge, velikom brzinom biva rasprodato. "Kupci znaju da ništa ne može da se poredi sa ukusom domaćih jagoda. Većinom kupuju na malo, po kilogram ili dva. Ali, ima i onih koji već sad kupuju na gajbice kako bi napravili sok ili džem. Mada, za to se čeka i da malo spadne ova početna cena", dodaju prodavci.

U odnosu na prošlu godinu cena prvih jagoda nije skočila, jer se i prethodnih godina kretala oko 500-600 dinara. Ipak, skok je zabeležen na period od pre dve godine kada je kilogram jagoda na početku berbe koštao oko 300 dinara.

(MONDO/Rina)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

djelic

Ma da,kvalitetnije su,nema sta,kisa pada vec mesec dana,a uvozne iz Spanije gde sunce cepa od nove godine. p.s. Sramota je da jagode kod nas kostaju 500 din,dok u Norveskoj koja ih uvozi 4,5 kruna(450 din)

Realni clan propalog drustva 💯

Pa ko je lud da vam plati jagod 500 dinara, mnogo ste alavi i bezobrazni vi seljoberi ne bih vam kupio nikada, niti cu a teletabisi nekavam pune dzepove!!! Treba vam uvesti zakon da ne mozete da derete ljude kako vam se hoce!!!!

011xy

Bas su domace..

special image