• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jat: Moguće promene ugovora s Erbasom

Jat ervejz (Jat Airways) i Erbas (Airbus) potpisali su danas pismo o namerama, čime se najavljuje nastavak pregovora u vezi sa ugovorom iz 1998. godine o nabavci Erbasovih aviona za potrebe srpskog nacionalnog avioprevoznika i otvara put za eventualne izmene postojećeg ugovora, saopšteno je iz Jata.

Dokument su na međunarodnom aeromitingu u mestu Farnborou kod Londona potpisali Srđan Radovanović, generalni direktor Jat ervejza i Andreas Kramer, potpredsednik Erbasa, a ponovni pregovori će početi ubrzo po završetku manifestacije u Farnborou.

"Verujemo da će balkanski region vremenom igrati sve značajniju ulogu u sistemu evropskih vazdušnih puteva. U okviru naše strategije konsolidacije i razvoja, cilj nam je da postanemo vodeći avioprevoznik u jugoistočnoj Evropi, a tome će, između ostalog, doprineti i modernizacija naše flote najefikasnijim letelicama na tržištu,“ rekao je Radovanović.

On je dodao da je „spremnost Erbasa da pregovara sa Jat ervejzom ozbiljan pozitivan signal za nastavak reformi i rešavanje zatečenih problema u nacionalnoj aviokompaniji.“

„Istočna Evropa, koja predstavlja 20,6 odsto evropskog stanovništva, ima prosečan godišnji rast saobraćaja 6,4 odsto tokom narednih 20 godina, što je mnogo više od svetskog proseka u istom periodu, koji iznosi 4,7 odsto. Na ovom dinamičnom tržištu, Erbas je spreman da pruži podršku strateškom razvoju Jat ervejza u vodeću aviokompaniju,“ izjavio je Kramer.

Ugovorom između Jat ervejza i Erbasa iz maja 1998. godine, ukupne vrednosti 520 miliona dolara, bila je predviđena nabavka osam aviona tipa A319, a tokom predstojećih pregovora radiće se i na pronalaženju načina da se iskoristi avans od 23 miliona američkih dolara, koji je svojevremeno uplatila srpska strana, navedeno je u saopštenju.

Vlada Srbije, kao vlasnik kapitala Jat ervejza, početkom godine formirala je radnu grupu koja se bavi ovim pitanjem, na čelu sa Miodragom Miljkovićem, državnim sekretarom Ministarstva infrastrukture.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image