• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOMBAJNI I TRAKTORI KOJI VREDE 700.000€ NA SAJMU POLJOPRIVREDE! Posetioci mogu da vide neverovatne mašine iz celog sveta

Autor Sara Gajić

Posetioci imaju priliku da na Sajmu poljoprivrede vide mehaminaziju kao što su kombajni i traktori.

 Sajam poljoprivrede 2023 Izvor: Youtube/printscreen/Paunic

Devedeseti međunarodni poljoprivrednisajam održava se u Novom Sadu. Na njemu se ove godine predstavlja 1.100 izlagača iz 26 zemalja širom sveta. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je na svečanom otvaranju izjavila da je ova manifestacija od izuzetnog značaja za našu zemlju, budući da je poljoprivreda u prva tri prioriteta Vlade Srbije. Zemlja partner je ove godine Italija, sa kojom je Srbija tokom prošle godine imala robnu razmenu od 583 miliona evra, ukazao je italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida.

A prema rečima direktora Sajma Slobodana Cvetkovića, ove godine posetioce očekuje 14 kolektivnih izložbi, prenela je RTV Vojvodine povodom otvaranja Sajma. Sajam će obeležiti izložba poljoprivredne mehanizacije, izložba organskih proizvoda, i proizvoda sa oznakama geografskog kvaliteta, nacionalna izložba stoke, i izložba genetskih potencijala. Tu su i Dan voćara, Dan stočara, kao i mnogi drugi sadržaji koji će biti nova početna tačka za sve buduće saradnje.

Pogledajte galeriju:

Pored Dana stočara koji svake godine privlači veliku pažnju, posebno zbog bikova rekordera poput ovogodišnjeg šampiona Jablana iz Mačve, posetioce kao magnet privlače i ogromne poljoprivredne mašine, skuplje od mnogih luksuznih stanova, kuća i automobila.

Reč je o mehanizaciji poput komabajna i traktora koji koštaju i do 700.000 evra. Ovogodišnji rekorderi su najskuplji traktor po ceni od 462.000 evra, ali i "lux" kombajni koji staju od 670.000 i 700.000 evra.I sama uprava Sajma skrenula je pažnju javnosti na ove skupe mašine, ali i na robota za rad u voćnjacima i vinogradima.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima i privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 20. do 26. maja, od 9 do 19 časova.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Admiral

Možemo samo da gledamo ono što poljoprivrednici u zapadnoj Evropi voze zadnjih 10 godina... A mi ekonomski tigrovi šetamo i razgledamo.

special image