• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZARADA U OVOM POSLU IDE I DO 200.000 MESEČNO! Žene su glavne u ovoj branši, a početna ulaganja nisu velika

Autor Aleksandar Blagić

Manikirke koje rade privatno u kućnim uslovima mesečno mogu da zarade i do 200.000 dinara.

 Zarada manikirki u Srbiji Izvor: Shutterstock/Instagram/screenshot

Većina žena prepušta svoje ulepšavanje stručnim osobama. To se najviše odnosi na šminkanje i sređivanje noktiju. Manikirke koje privatno rade u kućnim uslovima mesečno mogu da zarade i do 200.000 dinara.

Za nokte koji traju mesec dana potrebno je izdvojiti od 1.500 do 3.000 dinara, a svaki dodatni zahtev naplaćuje se posebno. Korekcija noktiju vrši se na otprilike četiri nedelje, bez obzira da li se radi o nadogradnji, gel laku ili samo gelu. Cene variraju od dužine noktiju, kao i šta želite na njima.

Dosta manikirki radi u kućnim uslovima, što im naravno omogućuje bolju zaradu, pošto ne izdvajaju novac za dažbine državi. Tanja sređuje nokte u Beogradu i rekla je da na mesečnom nivou njena zarada bude nekada i do 150.000 dinara. Ima, kaže i onih žena koje rade više, pa mogu da budu dobre i do 200.000 dinara.

Prve dve godine, kako Tanja kaže, celokupan prihod se uglavnom ulaže u materijal i usavršavanje ukoliko želite da napredujete u poslu i dobijete što više mušterija. Navela je koji su dodatni troškovi.

"Utrošak materijala zavisi od obima posla. Početnici ne moraju da ulažu mnogo, ali je bitno da vode računa o kvalitetu. Tu su još troškovi za prostor, zakup i režiju", kaže Tanja.

Od ovog posla može da se zaradi odlično, ukoliko prvo izdvajate sredstva da imate čime da radite i da budete inovativni na tržištu. Osim usavršavanja i materijala, da biste dobro radili potreban je udoban, fino sređen prostor, dobro osvetljenje, kao i dobra kamera za promociju rada preko društvenih mreža, što je najbitnije za privlačenje mušterija, ali, ipak, rizik postoji ukoliko radite na crno, odnosno neprijavljeni.

"Mesečno za materijal trošim oko 40.000 dinara. Gelove, lakove i drugi materijal poručujem u Srbiji. Trajne lakove za prirodne nokte nabavljam sa američkog tržišta jer su bolji. Za početak treba kupiti UV lampu, radnu lampu, četkice, gelove i boje. UV lampa košta od 2.000 do 50.000 dinara", navodi Tanja M.

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image