• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogo sezonaca na "Bir festu" i u Guči

Najviše mladih u toku leta zainteresovano je za posao deljenja promotivnih flajera na ulicama Beograda i za ugostiteljske poslove, a veliki broj sezonskih radnika biće angažovan oko organizacije "Bir festa" i Sabora trubača u Guči.

"U Guči i na 'Bir festu' radiće šankeri, radnici u obezbeđenju, kao i pomoćnici na montiranju bina, koji se angažuju preko omladinskih zadruga i oni će za osam sati rada biti plaćeni od 1.500 do 3.000 dinara", rekao je predstavnik omladinske zadruge "Tragač" Ljubomir Vidović.

On je dodao da je gradska omladina veoma zainteresovana za rad na plantažama voća u unutrašnjosti, gde se berba plaća oko 1.500 dinara dnevno, ali pošto većini tih radnika nije obezbeđen smeštaj, malo njih na kraju odlazi.

Omladinci koji traže privremeno zaposlenje u gradu najčešće se odlučuju za posao promotera ili deljenje flajera, a njihova dnevnica je 1.200, odnosno, 1.400 dinara, rekla je Branka Trivešković iz omladinske zadruge "Bulevar".

"Mladići su zainteresovani i za fizičke poslove utovara i istovara robe, koji se plaćaju oko 1.500 dinara po radnom danu, a popularno je i konobarisanje koje se plaća oko 140 dinara po satu, zavisno od poslodavaca", dodala je ona.

Većinu sezonskih poslova obavljaju studenti, jer su oni najpovoljnija radna snaga, budući da poslodavci ne moraju da im plaćaju doprinose za rad, ističu predstavnici zadruga.

Među sezonskim radnicima nisu retki ni svršeni studenti, koji zbog nemogućnosti pronalaska posla u struci zarađuju na privremenim poslovima tokom leta.

Diplomirani inženjer građevine Ana Dragić radi na aparatu za kokice, na popularnom beogradskom kupalištu Ada Ciganlija.

Ona je Tanjugu rekla da zarađuje nešto više od hiljadu dinara za osam sati, a radi dnevnu i noćnu smenu i dodala da će novac koji zaradi potrošiti za put u Španiju.

Na "beogradskom moru", u jeku letnje sezone, brojni srednjoškolaci i studenti rade kao prodavci sladoleda i konobari, a aktuelan je i posao hostesa u zabavnim parkovima za decu na tom kupalištu, čije dnevnice su, kako navode zaposleni, oko hiljadu dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image