• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupele cigarete

Širi se talas poskupljenja u prodavnicama, a po višoj ceni prodaje se i duvan. Kutija cigareta skuplja za pet do 10 dinara.

Pojedine duvanske industrije u Srbiji povećale su cene cigareta ove nedelje. Cigarete, koje se proizvode u Duvanskoj industriji Niš (DIN), koja posluje u sastavu kompanije "Filip Moris", poskupele su za pet do 10 dinara, pišu "Novosti".

Paklica "besta" i "klasika" skuplja je za pet dinara i sada košta po 90 dinara, dok je "drina" sada 85 dinara. "Parlament" i "filip moris" koštaju 10 dinara više i za paklu je potrebno izdvojiti 170, odnosno 110 dinara. Jedino "marlboro" zasad može da se nađe na trafikama po staroj ceni od 130 dinara.

O razlozima poskupljenja u DIN-u nisu želeli da komentarišu, ali su saopštili da "uzimajući u obzir restrikcije propisane Zakonom o zaštiti konkurencije, nisu u mogućnosti da komentarišu svoju cenovnu politiku".

Pretpostavlja se da je osnovni razlog povećanja cena cigareta rast minimalne akcize, koju je Vlada povisila 29. jula. Ona je povećana sa 43,5 na 47 dinara. U Ministarstvu finansija objasnili su da je reč o redovnom šestomesečnom usklađivanju minimalne akcize, ali su tvrdili i da to neće dovesti do poskupljenja cigareta.

Za sada drugi proizvođači nisu menjali cenovnike. Ali, imajući u vidu dosadašnju praksu to će se uskoro dogoditi. Situacija na tržištu je takva da su zbog visokog udela DIN-a, ostali proizvođači uglavnom primorani da prate cenovnu politiku lidera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image