• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVO POVEĆANJE PLATA I PENZIJA U SRBIJI: Od 1. septembra prosvetarima, evo kada i koliko uvećanje ostali dobijaju

Autor Ivana Lazić

Vučić je najavio novo povećanje plata i penzija.

 Vučić o povećanju plata i penzija Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je Jutarnjeg programa na TV Prva, gde je govorio i o svim aktuelnim i važnim temama za Srbiju.

O povećanju plata i penzija

"Nama je bilo predviđeno da imamo deficit od 95,7 milijardi. To je Skupština odobrila. Mi imamo 14, 5 milijardi suficit, mi smo u plusu, milijardu nam je bolji rezultat od očekivanog. Dakle, to potvrđuje da ćemo imati novac, već od 1. septembra krećemo sa povećanjem plata sa 5,5 odsto prosvetarima, medicinskim radnicima... penzioneri da budu mirni, povećanje penzija od 1. oktobra 5, 5 odsto i od 1. januara 14, 5 odsto ponovo.

"Inflacija će na nivou ove godine biti oko 11 odsto. Narodna banka kaže da će biti u oktobru 8 odsto. Cene struje i gasa, iako rastu, rašće minimalno. Mi imamo problema sa visokom cenom mesa", rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će od 20. avgusta do 20. septembra, majke i samohrani očevi biti u mogućnosti da se prijave za 10.000 dinara pomoći po detetu. 

Pogledajte

07:48
ŽESTOK SUKOB! Povišica za izvršitelje razbesnela građane: Ovo poskupljenje puca po najsiromašnijima, koji već nemaju da plate
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 45

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branka

Ja ne razumem ljude koji rade za minimalac. Pa danas je dnevnica od 3000 do 6000 din. Zar nije pametnije raditi kao spremacica sat je 600 din ili moler fizički radnik i drugo. Čuvanje dece starih a penziono svako moze sam da uplati. Ja sam penzioner bolesna i ne mogu na moju žalost nista od toga.

Jovan Čakan

A plate u državnom sektoru?! Preciznije, JKP GSP-u, radnicima na održavanju?! Vozači imaju preko 100 hiljada platu i još se žale, a nas ko j**e?! Pa mi radimo u nehumanim uslovima! Nemamo ni čime da radimo, a plata nam, VK (Visokokvalifikovanim) mehaničarima je 70 hiljada max, nije vas sramota?! Kolega mi radi 30 godina tu i nema tih 70 hiljada SEM ako ne dobije 20% na platu, a inžinjer, koji ima 4 fakulteta završena, inače ga lično poznajem, ima malo više od 80 hiljada, nije vas sramota i stid?? Sad je još smešnije što se neki bune što imaju "malu" platu a rade za kasom ili pultom, pa logično, i treba da imate jer nemate škole završene za veću.

Ja

Penzioneri mirno!!!

special image