• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Nema mesta za veće plate

Ministar rada i socijalne politike kaže da nije protiv povećanja plata i penzija iz realnih izvora, ali da te izvore trenutno ne vidi.

Ministar Ljajić je protiv toga da se Srbija zadužuje da bi nekome isplatila veće plate ali kaže da za najsiromašnije građane vlada ima paket mera u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

"Ukoliko ima sredstava iz realnih izvora, mislim da niko ne može biti protiv povećanja plata i penzija. Nisam za to da se zadužujemo da bi povećavali plate i penzije, da povećavamo budžetski deficit ukoliko nemamo realnih osnova za tako nešto", rekao je Ljajić.



"Ovog momenta ne vidim realne izvore da bi mogli da obezbedimo povećanje plata i penzija, ali ukoliko imamo ekonomski rast koji će to omogućiti, onda verujem da niko u vladi ne može biti protiv toga", rekao je on odgovarajići na pitanja novinara tokom obilska gradilišta socijalno neprofitnih stanova namenjenih mladim bračnim parovima i osobama sa invaliditetom u bloku 61 na Novom Beogradu.

Ministar je ocenio i da će deficit budžeta biti u granicama planiranog "posebno nakon ove četvrte revizije sa MMF kada je dozvoljeno da deficit bude 4,8 bruto domaćeg proizvoda".

"Smatram da ćemo se držati tih granica", rekao je Ljajić i dodao da je vrlo važno donošenje zakona o fiskalnoj odgovornosti i da će se o tome razgovarati sa predstavnicima MMF-a.

Prema njegovim rečima, paket se odnosi na pomoć onim opštinama koje se nalaze "u krugu" 48 najnerazvijenijih opština u Srbiji.

"Radi se o do sada najvećem iznosu koji je izdvojen za socijalne potrebe stanovništva Srbije", istakao je Ljajić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image