• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kruševac: Radije bez tezgi nego sa fiskalnim

Od 500 tezgi na lokalnoj buvljoj pijaci petina je otkazana jer prodavci poručuju da će umesto fiskalnih kasa uzeti zahteve za socijalnu pomoć.

"Mnogim prodavcina danima ne pazare ništa. Zbog najavljene fiskalizacije tvrdim da kruševačkom buvljaku preti gašenje, gde je većina prodavaca već otkazala tezgu, a ostatak najavio u narednih mesec dana", rekao je potpredsednik Unije pijačnih prodavaca Srbije Radovan Jovanović.

To je reakcija na nedavno obaveštenje Poreske uprave koje je prosleđeno prodavcima na kruševačkom buvljaku u kome se oni podsećaju na zakonsku obavezu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa.



Zaposleni na buvljaku, odluku o prestanku rada, objašnjavaju time da se prodaja svela na minimum i da ostvaren promet ne pokriva ni osnovne mesečne troškove, a koji u sada iznose oko 14.000 dinara, a 5.800 za tezgu i ostatak za poreze i doprinose.



"Kupovna moć je toliko opala da se desi da po nedelju dana ne pazarim ništa, a ovo ovde mi je jedini izvor prihoda", kaže Rosanda Marković.

Ona je rekla da planira da zatvori tezgu i podnese zahtev za socijalnu pomoć.

Na kruševačkom buvljaku i vikendom ima više prodavaca nego kupaca koji, uglavnom samo razgledaju robu.

Na ovako drastičan pad pazara utiču i kineske radnje koje su smeštene na najatraktivnijim lokacijama u grad, kao i prodavnice carinske robe, kažu prodavci s buvljaka.

I Novopazarci u poslednje vreme dolaze na kruševački buvljak i nude prodavcima robu na odloženo plaćanje. To je veoma neobično, s obzirom na to da se do nedavno za polaske iz Kruševca za Novi Pazar tražila "karta više".

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image