• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZATVORENE DORMEO RADNJE PO SRBIJI, RADNICI ZBUNJENI! Šta će biti sa njihovim poslovima? Evo gde su "stavljeni katanci"

Autor Ivana Vlajković

Osnivač Dormea i "kralj" TV prodaje Sandi Češko nalazi se na "ivici" poslovnog sloma.

 Dormeo Srbija Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Osnivač Dormea i "kralj" TV prodaje Sandi Češko nalazi se na "ivici" poslovnog sloma, a pojedine Dormeo radnje u Srbiji su zatvorene. Radnici, koji su zaposleni u radnjama "na koje nisu stavljeni katanci", izjavili su za portal MONDO da ne znaju zašto su neke prodavnice prestale sa radom i da su zbunjeni. 

"Naša prodavnica normalno radi i niko nam nije rekao da će biti zatvorena. Mi ne strahujemo da ćemo ostati bez posla", kazali su za naš portal. U medijima se prvo pojavila informacija da su neke od Dormeo radnji u Beogradu zatvorene. Međutim, "katanac" na neke prodavnice stavljen je i u Novom Sadu i Kragujevcu. 

Na sajtu dormeo.rs navedeno je da je ukupno zatvoreno pet prodavnica. Zatvorene su tri prodavnice u Beogradu koje su se nalazile u Kosovskoj ulici na Starom gradu, u TC Big Fashion na Karaburmi i u TC Tempo na Kvantašu na Novom Beogradu. 

Prva prodavnica koja je zatvorena u glavnom gradu bila je ona koja se nalazila u TC Big Fashion na Karaburmi. Na nju je "katanac" stavljen 19. aprila ove godine. Zatim je zatvorena prodavnica u Kosovskoj i to 7. juna. Osam dana kasnije, 15. juna prestala je sa radom radnja na Novom Beogradu. 

U Novom Sadu zatvorena je jedna prodavnica koja se nalazila u TC Promenada. Ona je prestala sa radom još 15. novembra 2021. godine. U Kragujevcu u TC Big Fashion 1. juna ove godine zatvorena je prodavnica. Dormeo prodavnice koje nastavljaju sa radom nalaze se širom Srbije. 

Ovih radnji ima u Lazarevcu (jedna prodavnica), Somboru (jedna prodavnica), Požarevcu (jedna prodavnica), Novom Sadu (sa radom su nastavile četiri prodavnice), Niš (dve prodavnice), Subotica (dve prodavnice), Kragujevac (jedna prodavnica nastavila sa radom), Čačak (jedna prodavnica), Pančevo (jedna prodavnica), Novi Pazar (jedna prodavnica), Kraljevo (jedna prodavnica), Jagodina (jedna prodavnica), Šabac (jedna prodavnica), Zrenjanin (jedna prodavnica), Sremska Mitrovica (jedna prodavnica), Valjevo (jedna prodavnica), Smederevo (jedna prodavnica), Vršac (jedna prodavnica), Gornji Milanovac (jedna prodavnica), Leskovac (jedna prodavnica), Zaječar (jedna prodavnica), Užice (jedna prodavnica) i Beograd (sa radom nastavilo 10 prodavnica). 

Podsetimo, Sandi Češko bio je na Forbsovoj listi najbogatijih biznismena u regionu. Sa imovinom procenjenom na 410,5 miliona evra, 2013. godine našao se u društvu biznismena Emila Tedeskog i Ivice Todorića. Godinama je važio za najbogatijeg Slovenca. 

Pre samo godinu dana "gospodario" je imovinom vrednom 200 miliona evra. Njegov Studio Moderna radio je u više od 20 zemalja sveta i bila je to najveća kompanija za direktnu prodaju u istočnoj Evropi. Sada je osnivač Dormea i ostalih brendova slovenskim medijima priznao da ima problema u kompaniji i da kasne plate zaposlenima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:30
ZBOG BANKROTA AMERIČKE BANKE SLEDI DRASTIČNA PROMENA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA: Stručnjaci otkrili scenario koji može da zadesi Srbiju
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Izvarali mnoge poštene ljude.Direktorica loš menadžer i čovek.Kako je vodila firmu dugo su i trajali

Mrčela

Ma, prevaranti. Uvaljuju, uglavnom penzionerima jastuke i gluposti. Žao mi zaposlenih, ali eto.

Milan

Bolje i zatvoriti objekat ili raditi u njemu sam, nego dopustiti da ti radnik ima platu ispod 70.000 dinara. Ne mucis radnika, a ni sebe.

special image