• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Teško da će penzije s leda

Pregovori sa MMF-om počinju 23. Avgusta i premijer očekuje da će i peta revizija aranžmana sa MMF biti uspešno okončani, kao i svi prethodni, a da trenutno nema uslova da se plate i penzije povećaju.

"Naravno da svi žele da plate i penzije budu veće, ali to zavisi od toga da li imamo sredstava. Ono što mi gledamo i na osnovu toga kako trenutno stoji situacija teško je verovati da bi to bilo ostvarivo", kazao je Cvetković.
"No nikad ne reci nikad, sačekajmo da vidimo šta će biti", istakao je on, podsetivši da Srbija ima aranžman sa MMF-om koji ne predviđa odmrzavanje plata i penzija u ovoj godini, već u sledećoj.

Mirko Cvetković je, u izjavi novinarima prilikom obilaska useva pogođenih nevremenom u okolini Gornjeg Milanovca, istakao da će ključno pitanje tokom razgovora sa MMF biti zakon o fiskalnoj odgovornosti.

"Mi smo taj zakon pripremili i mislim da je u osnovi prihvatljiv, a tokom pregovora biće reči o detaljima", rekao je premijer.

Premijer je rekao i da "rupe u budžetu nema", da je budžet projektovan sa minusom od 4,8 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i da se tačno zna odakle će biti obezbđena sredstva za njegovo pokrivanje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image