• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVAC OD DRŽAVE! POČELA ISPLATA BESPOVRATNE MATERIJALNE POMOĆI: Odnosi se na ove građane - Leže do 800.000 dinara

Autor Ivana Vlajković

Počela je isplata bespovratne materijalne pomoći zbog junskih poplava.

 Počela isplata bespovratne materijalne pomoći zbog poplava  Izvor: MUP Srbije

Ministarstvo za javna ulaganja (MJU) objavilo je da je počela isplata bespovratne materijalne pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u junskim poplavama.

"Prvi iznosi državne pomoći isplaćeni su za poplavljene stambene objekte u Kragujevcu i Kraljevu, s obzirom na to da su ove dve lokalne samouprave prve privele kraju postupke koji po zakonu prethode isplati pomoći. Bespovratna materijalna pomoć se građanima isplaćuje nakon što lokalne samouprave dostave Ministarstvu za javna ulaganja pravosnažna rešenja o materijalnoj pomoći za obnovu kuća oštećenih u poplavama", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije usvojila je uredbu o Državnom programu pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, nakon što su obilne kiše i izlivanje pretežno bujičnih vodotokova u junu 2023. godine izazvale štetu na porodičnim stambenim objektima u 63 jedinice lokalne samouprave, podseća Ministarstvo za javna ulaganja.

"Program pomoći se odnosi na oštećene porodične stambene objekte u svojini građana, a stepen oštećenja je kategorisan u pet kategorija, na osnovu kojih se isplaćuje pomoć građanima. Tako se za prvu kategoriju oštećenja isplaćuje 200.000 dinara; za drugu - 300.000; za treću - 400.000; za četvrtu - 500.000,00 dinara, a za petu kategoriju oštećenja - 800.000 dinara", objašnjeno je iz Ministarstva.

Iznosi državne pomoći su od ove godine uvećani za 40 i 50 odsto, u zavisnosti od kategorije, u odnosu na pomoć, koja je dodeljivana u prethodnih devet godina.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:22
Užice posle poplava
Izvor: Kurir/Z.G.
Izvor: Kurir/Z.G.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image