• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škundrić: Komiko oil da dopuni dokumentaciju

Ministarstvo energetike Srbije izdaće kompaniji Komiko oil energetsku dozvolu za izgradnju rafinerije nafte u Smederevu, čim dobije svu potrebnu dokumentaciju, izjavio je danas ministar energetike Srbije Petar Škundrić.

On je agenciji Beta kazao da nema nikakvih prepreka da Komiko oil po dobijanju svih potrebnih saglasnosti odmah započne izgradnju rafinerije u Srbiji.

"Ukoliko bi Komiko Oil već sutra pribavio sve potrebne saglasnosti i krenuo u izgradnju rafinerije najkraći rok kad bi ona mogla da počne rad je tri godine. U skladu sa tim međudržavni sporazum Rusije i Srbije nije prepreka realizaciji te investicije", kazao je Škundrić.

Ministar energetike Srbije podsetio je da je sporazumom vlada Srbije i Rusije određeno da se, dok traje rekonstrukcija rafinerija Nafne industrije Srbije, neće menjati uslovi na srpskom tržištu.

Škundrić je potvrdio da je kompanija Komiko oil zatražila od Ministarstva energetike izdavanje energetske dozvole za izgradnju rafinerije nafte u Smederevu i da su nadležne službe u Ministarstvu zatražile dopunu dokumentacije, koju do danas nisu dobile.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić ocenio je za današnje izdanje Politike da eventualna rafinerija nafte u Smederevu neće smeti da počne da se gradi pre kraja 2012. godine.

Prema ranijim informacijama, izgradnja rafinerije je investicija vredna oko 250 miliona dolara, planirano je da u rafineriji bude zaposleno oko 700 ljudi, a na samoj izgradnji rafinerije radilo bi 2.000 radnika.

"Komiko oil" je za zakup građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Smedereva ponudio 4,25 miliona dolara, a sa kompanijom "Transnafta" potpisao je memorandum vredan 15 miliona dolara za izgradnju kraka gasovoda od Pančeva do Smedereva.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image