• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krkobabić: Slabo greju ti sindikati

"Oni isuviše slab grejač da bi mogli da stvore bilo šta vruće a kamoli vruću jesen", kaže potpredsednik PUPS na najave Samostalnog sidikata.

I pored toga što smatra da Samostalni sindikat nije neka prepreka menjanju prenzijskog zakona zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić tvrdi da će penzije pratiti rast plata u javnom sektoru "dok je god PUPS u Vladi".

Krkobabić je ovu tvrdnju dao kao komentar na najavu Samostalnog sindikata da će izmene Zakona o penzijskom osiguranju smanjiti primanja najstarijih građana.

"Ako plate porastu 10 odsto, toliko će porasti i penzije", rekao je Krkobabić za današnje izdanje Danasa, napominjući da način usklađivanja nije ono čime se PUPS bavi niti će se time baviti.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da najavljuje kršenje dogovora sa MMF, Krkobaić je ponovio da PUPS učestvuje u dogovoru do 2012. odnosno dok postoji ova Vlada, i da "do tada neće biti pada penzija".

"Posle 2012. nova vlada će praviti novi dogovor. Ako mi budemo u njoj i tada će dogovor biti isti. Ako ne budemo, eto onda brige i za sadašnje i za buduće penzionere i za sindikate i za sve ostale", ocenio je Krkobabić.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image