• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez posla 4.500 mladih Kragujevčana

U srpskom Detroitu bez posla je 22.652 stanovnika, a na prvo zaposlenje čeka oko 4.500 mladih do 30 godina života.

Kako je izjavila danas Tanjugu direktorka kragujevačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja Ljiljana Petrović, među nezaposlenima do 30 godine života najviše ih je sa srednjom stručnom spremom i to metalske i ekonomske struke, kao i sa završenom gimnazijom i ugostiteljskom školom.

"Kada je reč o nezaposlenima sa završenom visokom stručnom spremom u Kragujevcu je ukupno bez posla njih 1.300 i u velikom procentu reč je o mladima", rekla je Petrovićeva.

Ona je naglasila i da je posredstvom Nacionalne službe zapošljavanja u Kragujevcu, a putem projekta "Prva šansa", u prošloj godini 687 mladih steklo pripravnički staž, od čega je oko 40 odsto njih sa fakultetom, koji su i po isteku tog staža, nastavili rad kod poslodavaca.

Kroz taj projekat u prvoj polovini ove godine 322 mladih je volontirano kod poslodavaca i njih 210 je dobilo zaposlenje, navela je Petrovićeva i dodala da se Nacionalna služba zapošljavanja priključila projektu u organizaciji Kancelarije za mlade u Kragujevcu u okviru kojeg studenti, apsolventi i diplomci pohađaju praksu u nekoliko javnih preduzeća, uprava i instutcija, kao i u privatnim firmama.

Kako je Tanjugu ranije izjavio koordinator Lokalne kancelarije za mlade Branko Ratković letnju praksu koja će trajati do 30. septembra pohađaće 150 mladih a cilj tog programa je bolje upoznavanje studenata sa zanimanjima za koja se školuju, jer na fakultetima se uglavnom stiče samo teorijsko znanje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image