• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Inđiji se gradi fabrika auto grejača

Ministarstvo ekonomije Srbije, Inđija i kompanija Bajerhin (Bauerhin - IGB Automotive) ugovorili su izgradnju fabrike grejača sedišta za automobile.

Ugovor su u Inđiji potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, predsednik opštine Inđija Goran Ješić i direktor kompanije Bajerhin Jozef Hilmer.

Fabrika u Inđiji će početi sa radom naredne godine a do 2012. godine u njoj će raditi 750 radnika.

Ukupne investicije nemačke kompanije u Srbiji, koja je u septembru 2007. godine već otvorila proizvodni pogon u Inđiji, iznosiće više od 5 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Nova fabrika će biti izgrađena na površini od 7.500 kvadratnih metara i u njoj će se godišnje proizvoditi blizu 6 miliona grejača za sedišta.

Dinkić je rekao da se efekti takvih investicija pokazuju na srednji rok i naveo da je, nakon prošlogodišnje krize, u ovoj godini izražen veliki interes za investiranje u Srbiju.

"Siguran sam da je Srbija trenutno najpoželjnija lokacija za nove investicije u čitavoj Srednjoj i Istočnoj Evropi i to je naša velika šansa. Recesija je iza nas, ali se ne treba opuštati dok se značajno ne poveća broj zaposlenih u Srbiji i zbog toga ćemo intezivno nastaviti da dajemo podsticaje privredi za otvaranje novih fabrika, za zapošljavanje ljudi", izjavio je Dinkić.

On je dodao da su u toku pregovori sa oko 80 kompanija iz čitavog sveta za investiranje u nove pogone u Srbiji, od čega je 20 kompanija iz oblasti auto industrije.

Kompanija Bajerhin je korisnik Programa finansijske podrške investitorima koji sprovode Ministarstvo ekonomije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i ukupan iznos dodeljenih sredstava do sada je 1,8 miliona evra (2.500 evra po novom radnom mestu), dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image