• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijave za rad lekara u Nemačkoj do petka

Mladi nezaposleni lekari mogu da se prijave do petka u 15.30 časova za rad u bolnicama u Nemačkoj, rečeno je juče "Novostima" u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ).

Medicinari mogu da podnesu dokumentaciju za posao u ovoj zemlji u filijalama NSZ, pišu "Novosti".

Velikom broju zainteresovanih u filijalama NSZ u Beogradu, Kragujevcu i drugim gradovima, proteklih dana saopšteno je da je konkurs završen i da se prijave više ne primaju.

Ponuda Nacionalne službe za zapošljavanje za najveći broj srpskih medicinara bez posla izuzetno je primamljiva.

Nemački poslodavac oglasio je najmanje 20 slobodnih radnih mesta lekara različitih specijalnosti, kao i njihovih kolega opšte prakse. Ovo je samo prvi korak, jer se procenjuje da je nemačkim klinikama potrebno čak 600 lekara iz Srbije.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u sredu je rečeno "Novostima" da je prema dogovoru sa poslodavcem i zbog velikog interesovanja, precizirano da se prijavljivanje "podvuče" u petak, iako je prethodno objavljeno da će konkurs biti otvoren "do popune radnih mesta".

"Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove konkursa mogu da se prijave u svim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje širom Srbije", kažu u NSZ.

Poslodavcu će biti prosleđena šira lista nezaposlenih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju uslove za rad u Nemačkoj. Prema propisima Republike Srbije nemačka klinika će izabrati kandidate.

Nezaposlenim mladim lekarima iz Srbije Nemci su ponudili mesečnu platu od 3.500 evra kao i smeštaj u vrhunskim apartmanima bolnica u kojima će raditi. Pored toga, lekarima opšte prakse koji prođu "filtere" ponuđena je i mogućnost usavršavanja i specijalizacije u ovoj zemlji.

Na konkurs se do sada prijavilo oko 200 lekara sa berze rada, od čega stotinak ispunjava sve postavljene uslove.

Među njima je diploma medicinskog fakulteta, položen državni ispit i znanje nemačkog jezika. Radno iskustvo nije neophodno.

Najviše prijava podneto je u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, dok se u Vršcu, Požarevcu i Šapcu nije prijavio nijedan lekar, pišu "Novosti".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image