• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Sa MMF zapravo o viškovima

Budžet Srbije trenutno se puni bolje nego što je planirano i sa misijom MMF razgovaraće se kako da se taj višak upotrebi.

"Ovi razgovori sa MMF-om neće imati bilo kakvu dozu tenzije o kojoj se svojevremeno pričalo, već ćemo ići na to da vidimo ako se pojavi neki višsk sredstava na koji način bi taj višak mogao da se upotrebi", izjavio je Cvetković novinarima u Palati Srbije.

Premijer je istakao da je Srbiji potreban zakon o fiskalnoj odgovornosti, jer će omogućiti stabilnost finansija u narednom periodu i poboljšaće gledanje stranih investitora na privredu zemlje.

On je podsetio da taj zakon predstavlja vrstu obaveze državne administracije da vodi fiskalnu politiku tako da se u srednjeročnom periodu u kontinuitetu smanjuje budžetski deficit.

Prema rečima Cvetkovića zakon ima i zadatak da obezbedi da zaduženost zemlje ne dostigne nivo koji ne bi mogao da se finansira.

Sa misijom Mežunarodnog monetarnog fonda razgovaraće i sindikalci ali oni od tog susreta ne očekuju mnogo. Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) LJubisav Orbović izjavio je danas da je sastanak zakazan za 27. avgust.

"Pozvani smo da dođemo jer hoće da čuju naše mišljenje o vladinom Predlogu izmena i dopuna Zakona o penziono-invalidskom osiguranju", rekao je Orbović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima još četiri sindikata.

On je dodao da od tog sastanka ne očekuje ništa posebno jer se MMF dogovorio sa Vladom Srbije o tom za sindikalce spornom pravnom aktu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image