• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTIČE ROK ZA POREZ NA IMOVINU, SLEDE KAZNE! Objavljeno do kada moraju da se IZMIRE OBAVEZE

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Evo kada se plaća porez na imovinu za treći kvartal 2023. godine!

 Kada se plaća porez na imovinu za 3 kvartal 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Sekretarijat za javne prihode obaveštava poreske obveznike (fizička lica, preduzetnike i pravna lica) da je 14. avgust rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2023. godinu.

Porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja, prema Zakonu o porezima na imovinu.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza, obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode svakog radnog dana od 8 do 14 časova, izuzev srede, kada odeljenja rade od 8 do 18.30 časova, navodi se u saopštenju.

Pogledajte

02:22
OD SADA POREZ I NA PARKING MESTA Poreski savetnik: To će rasteretiti poresku upravu i doneti prihod opštinama EVO KOLIKO SE PLAĆA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čekajući Godoa

Čekam,čekam,čekam Rešenje,ali njega,nema i nema. Plaćam,zovem da pitam i tako godinama. U čemu je caka čekanja? Rekoše mi da prvo dobijaju veliki gradovi pa onda manji, pa onda seoske opštine. Rekoše i da je moguće da posalju e putem ne pitajući da li imate nalog. Recite koliko vam treba,nema veze da li ćemo imati šta da jedemo i da se lečimo, ali da izmirimo taj porez da nam ne bi čukun unuke jurili izvršitelji.

Teška računica

Sa plaćanjem poreza na imovinu čovek nikad ne zna na čemu je, jer se teško proverava stanje, ne može se platiti odjednom, već kvartalno, rok za drugu ratu je 15. Maj a rešenja stižu krajem juna i onda budu uvećana za tu godinu, pa treba doplatiti razliku za prve dve rate na koje već teče kamata. Drugo, prodao sam nepokretnost i sad oni ćute, ne reaguju, stoji mi kod te poreske uprave iznos od 60.000 dinara, ne reaguju na dopise poštom, lično u kutiju kod njih, ali reaguju isključivo na mail poštu, što nije zvanično niti piše igde. Onda me jednog dana posle par meseci pozovu telefonom (inflacija jede taj iznos vremenom) i kaže, znate obračunaćemo tu razliku za dva meseca, dok sam bio vlasnik, sav preostali iznos prebacićemo drugoj PU, što sam i tražio. Prošlo od tad 2 godine i jedva uspem da se prijavim na aplikaciju moja lpa, kad vidim stoji dug 29 dinara i 50 para. Nisu dobro obračunali, što nikad ne bi ni saznao bez te aplikacije, a vodite se kao dužnik, iako nemate nepokretnost kod njih. Čovek nikad nije miran. Ako bi Infostanu ili Parking servisu dugovali samo dinar, pokreću automatski postupak preko javnih izvršitelja i suda, pa ste u startu oštećeni za 10.000 dinara samo za opomenu. Mnogima se to desilo i dalje se dešava. Zato oprez i gledajte sve stavke više puta, digitron u ruke i upamet. Srećno!

Kujees

Kako da platim kada ne znam koliko treba da platim? I jos da dobijem kaznu zbog vaseg nemara i nerada. Koliko da platim gospodo?

special image