• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Ostaje dogovor - plate rastu od 2011.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je danas da za sada ostaje dogovor da se plate i penzije odmrznu u januaru.

"Svi želimo da izađemo iz režima zamrznutih plata i penzija. Jedino je pitanje kada će se stvoriti dovoljni uslovi, dovoljno novca da se to i desi. Trenutni dogovor sa MMF-om je da se to desi u januaru iduće godine", rekao je Đelić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, u daljim razgovorima sa MMF-om raspavljaće se na bazi činjenica i cifara o tome da li je moguće odmrznuti plate i penzije nešto ranije.

Đelić je rekao da veruje da će pregovori sa MMF-om biti uspešno okončani.

Povodom viška u budžetu, Dejlić je rekao da je veoma bitno da država vrati dugove, da se sprovodi proces eksproprijacije za velike infrastrukturne projekte i da se više uloži u poljoprivredu.

Iz Vlade Srbije stigle su suprotstavljene poruke oko zahteva MMF-u za povećanje penzija i plata u javnom sektoru.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio da će zatražiti odmrzavanje plata i penzija u oktobru, dok je ministarka finansija Diana Dragutinović kazala da to ne bi trebalo uraditi pre 2011, kako je ranije dogovoreno sa MMF-om.

Misija MMF-a i delegacija Srbije počele su juče zvanične razgovore o petoj reviziji stend-baj kreditnog aranžmana, vrednog oko tri milijarde evra.

Kako je juče saopštila Vlada Srbije, šef misije MMF-a u Srbiji Albert Jeger istakao je da je Srbija u prethodnom periodu vodila dobru i odgovornu fiskalnu politiku.

Delegacija MMF-a doputovala je u Beograd 18. avgusta, a tokom razgovora, koji će trajati do 31. avgusta, razmatraće se i najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji i izvršavanje ranije dogovorenih obaveza.

Uspešna revizija omogućiće Srbiji da povuče novu ratu kredita.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend-baj aranžman od 2,6 milijardi specijalnih prava vučenja, odnosno oko tri milijarde evra.

Iz tog kredita za jačanje deviznih rezervi Srbija je do sada povukla oko 1,45 milijardi evra. Predviđeno je da aranžman traje do aprila 2011. godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image