• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve spremno za prodaju akcija NIS-a

Sve je spremno za prodaju akcija Naftne industrije Srbije (NIS) od 30. avgusta, a izdavanje naloga za prodaju obavljaće se na šalterima pošta u Srbiji, uz jednostavnu proceduru.

Prvog dana očekuju se gužve na šalterima pošta, ali je "Poštanska štedionica", koja je ovlašćeni broker za prodaju besplatnih akcija NIS-a, pripremila informacionu podršku da se ispostava naloga odvija brzo i nesmetano, rekla je direktor za novčane usluge "Pošte Srbije" Svetlana Lešević.

Ona je objasnila da je potrebno da građani sa ličnom kartom dođu na šalter pošte, gde će službenik proveriti stanje njihovih akcija, posle čega će biti zaključen ugovor sa klijentom, a zatim će mu biti ispostavljen nalog za prodaju.



Građani treba da znaju koju količinu akcija žele da prodaju, po kojoj ceni i da imaju aktivan tekući račun, rekla je Lešević i dodala da će, ukoliko dođe do realizacije naloga, novac na račun klijenta leći u roku od tri dana

Rukovodilac marketinga Beogradske berze Svetlana Cerović rekla je da će izlazak akcija NIS-a na berzu pozitivno uticati na tržište kapitala i da će imati pozitivan efekat na ekonomiju Srbije i sve učesnike na Beogradskoj berzi.

NIS je prva kompanija koja je direktno izašla na A listing Beogradske berze.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image