• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIZIK PO ZDRAVLJE LJUDI! POVUČEN PROIZVOD IZ PRODAVNICA H&M: Kupcima će novac biti vraćen i bez računa

Autor Ivana Vlajković

Narukvica od perli sa kopčom marke "H&M" povučena je sa našeg tržišta zbog hemijskog rizika.

 Povučen proizvod iz prodavnice H&M Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Ministry of trade, tourism and telecommunications/screenshot

Na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO) objavljeno je da je narukvica od perli sa kopčom marke "H&M" povučena sa našeg tržišta zbog hemijskog rizika. 

"Narukvica od perli sa kopčom robne marke "H&M" sa identifikacionim brojema: PN 1163609 O/N 498512, 433537, 498564, 433538, 482859. Proizvod se prodavao na muškom odeljenju "H&M" maloprodajnih objekata u periodu od 28.12.2022. do 11.07.2023. godine", navodi se na sajtu.

Kako je objavljeno, narukvice sadrže nivo olova koji prevazilazi dozvoljene vrednosti propisane REACH Uredbom. Olovo je supstanca koja predstavlja rizik po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Takođe, nivoi izloženosti mogu prouzrokovati štetu kako ljudima, tako i životinjama.

"Opoziv je objavljen u svim maloprodajnim objektima i na sajtu distributera. Mole se kupci da prestanu sa korišćenjem proizvoda i da u roku od 90 dana isti vrate u najbližu prodavnicu, ili kontaktiraju distributera putem sajta", objavljeno je na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO). 

Izvor: Ministry of trade, tourism and telecommunications/screenshot

Na sajtu "H&M" takođe je objavljeno da se narukvica povlači sa tržišta. "Odmah prestati sa korišćenjem proizvoda i vratiti ga u najbližu "H&M" prodavnicu da bi bio refundiran celokupan iznos novca ili posetiti hm.com. Nije potrebno dostaviti račun. Nije prijavljen nijedan incident niti povreda", navodi se na sajtu kompanije "H&M".

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:57
"OVAKO IZGLEDA PROCES PROIZVODNJE MESA IZ ŠTAMPAČA!" Stručnjaci: Hrana će se proizvoditi posebno za decu, bolesne, alergične...
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image