• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drakulić: Ne idem iz Srbije

Biznismen Zoran Drakulić izjavio je da niko nema većinski paket akcija u kompaniji "Ist point", da ne odlazi iz Srbije i da zasad ne razmišlja o bavljenju politikom, piše "Blic".

Stari akcionari u "Ist pointu" sada imaju 33 odsto vlasništva, a ulaskom investicionih fondova iz SAD i Velike Britanije dug je umanjen za 100 miliona evra. Svrha ove transakcije, kako je istakao Drakulić, je povećanje tržišne vrednosti kompanije.

Na pitanje zašto je postao manjinski vlasnik kiparske multinacionalne kompanije, Drakulić je u intervjuu za "Blic" rekao, da je posredi "jedna od najspecifičnijih transakcija u Evropi u ovom trenutku“.

On je rekao da je transakcija obavljena početkom ove godine i zbog delikatnosti su najpre obaveštene banke, pa tek onda javnost.

Drakulić je istakao da nije reč o prodaji kapitala, već o konverziji dugova firme u imovinu poverilaca, što na Kipru nije oporezivo, i da budžetu Srbije nije uskratio ni evro jer plaća sve pripadajuće poreze.

"Odlučili smo da smanjimo, umesto da uvećavamo dug jer je proteklih godinu i po dana težak period, ni naredni neće biti tako sladak, pogotovo u Srbiji", a, kako je ocenio Drakulić, ne vidi se ni kraj globalne ekonomske krize".

"To je biznis, a ne senzacija. U mnogim našim firmama stoprocentni vlasnici su domaći biznismeni, imaju hipoteke veće vrednosti od sve imovine, pa je pitanje da li su oni vlasnici ili su to banke", rekao je Drakulić.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image