• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BILJANA SAMELJE DO DVE TONE PO SEZONI! Ima sigurnu zaradu - "Nemam problem da li ću prodati"

Autor Ivana Vlajković

Biljana Đurđević iz okoline Topole po sezoni samelje oko dve tone paradajza i sve proda.

 1692526710biljana-foto-rina.jpg Izvor: RINA.RS

Ženama na selu radni dan počinje ranom zorom, a završava se kasno uveče. Tokom leta rade na njivi, voćnjacima, u štalama, a kad se ovo godišnje dobra približi kraju onda su za kazanima i šerpama spremajući zimnicu. 

Zimnicu pripremaju za ukućane ali i za prodaju. Takva zarada za domaćice predstavlja siguran i samostalan dinar. "Gajimo industrijski paradajz bob ket, koji baš obilno rađa tako da na površine od oko 20 ari, bude dosta kvalitetnih plodova. Tokom sezone sameljem od 1.500 - 2.000 kilograma paradajza. To je domaći proizvod koji je dosta tražen, tako da nemam problem da li ću ga prodati, koliko god da sameljem, preko jeseni i zime se proda“, rekla je za RINU Biljana Đurđević iz okoline Topole.

Đurđevići paradajz prodaju i u svežem stanju, ali kako kažu, kad cena počne da opada, onda se prelazi na preradu. "Negde oko 10 odsto proizvodnje prodamo u svežem stanju, dok je cena solidna. Višestruko se isplati kao samleven jer je cena po litru mlevenog paradajza od 100 do 120 dinara. Kad počne lošije jesenje vreme on ne može da opstane na otvorenom, tako da smo prinuđeni ili da ga prodamo po niskoj ceni, ili da ga preradimo", objašnjava Biljana.

Inače, mleveni, domaći paradajz Biljana priprema po starom receptu po kom se ukus i miris paradajza sačuvaju i posle prerade. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

02:37
CELO SELO JE ZAROBLJENO! Nabujala reka odnela most, hranu i lekove im bacaju preko reke! Meštani ODSEČENI OD SVETA (VIDEO)
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image