• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpske železnice kupuju još dva voza

Železnice Srbije saopštile su danas da će od ruske kompanije Metrovagonmaš kupiti još dva dizel motorna voza, pored 10 takvih vozova čija je kupovina već ugovorena.

Novac za kupovinu još dva voza obezbeđen je iz preostalog dela kredita koji je Železnicama Srbije odobrila međunarodna železnička banka Eurofima u vrednosti od 43 miliona švajcarskih franaka, rečeno je agenciji Beta u tom javnom preduzeću.

Kako podsećaju Železnice Srbije, kupovina 10 dizel motornih vozova od ruske kompanije za 34,4 miliona švajcarskih franaka iz kredita Eurofime ugovorena je u aprilu ove godine.

Metrovagonmaš je svoju ponudu predao 26. avgusta, a cena vozova će biti utvrđena direktnim pogađanjem, a na osnovu odluke Upravnog odbora Železnica Srbije i Zakona o javnim nabavkama, rekao je direktor Direkcije za prevoz u Železnicama Dragan Grujić.

Potpisivanje ugovora za isporuku još dva dizel motorna voza očekuje se u narednih mesec dana, a rok isporuke je 24 meseca od stupanja ugovora na snagu.

Vozovi će biti namenjeni unapređenju unutrašnjeg, posebno regionalnog saobraćaja na neelektrificiranim prugama u Srbiji.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image