• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATA FABRIKA PLOČICA IZ SRBIJE ZAUSTAVLJA PROIZVODNJU! Doneli odluku - evo šta će biti sa zaposlenima

Autor Jana Desovski

Zaustavlja se proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet u Novom Bečeju.

 Zaustavlja se proizvodnja pločica u fabrici Polet Izvor: Shutterstock

Poznati proizvođač keramičkih pločica će, kako najavljuje, nastavljati da ispunjava sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima. U skladu sa Strategijom NEXE Grupe, doneta je odluka da se s danom 15.09.2023. zaustavlja proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet – Keramika d.o.o. Novi Bečej.

NEXE Grupa krajem 2022. godine usvojila je Strategiju Grupe za razdoblje 2022-2030, a kako bi bila spremnija na aktuelne tržišne okolnosti te osigurala dugoročan razvoj i održivost poslovanja. Definisan je plan strateških aktivnosti Grupe za razdoblje do 2030. koji optimalno uzima u obzir organizacione i finansijske resurse kompanije.

Konkretno, strategijom su definisana područja kroz koja će NEXE Grupa stvarati dodatnu vrednost, među kojima je i tržišna orijentisanost koja podrazumeva i optimizaciju poslovnog portfelja koje će biti realizovano i kroz ovu odluku, navodi se u saopštenju.

Deo zaposlenih ostaje u grupi

Važan deo procesa realizacije odluke o zaustavljanju proizvodnje u Polet – Keramici d.o.o. su i organizacijske promene, te je predviđeno da deo zaposlenih svoj radni odnos nastavi u ostalim članicama NEXE Grupe u Srbiji, dok će ostatku zaposlenih biti ponuđene adekvatne otpremnine.

Istovremeno, Polet – Keramika d.o.o. će nastavljati ispunjavati sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima. U skladu sa Strategijom NEXE Grupe, Uprava intenzivno razmatra alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i razvoj novih proizvodnih delatnosti na istoj, navodi se u saopštenju za medije.

Preko 40 godina postojanja

Članica NEXE Grupe, Polet-keramika d.o.o. iz Novog Bečeja je 2021. godine obeležila 40. godina poslovanja na tržištu Srbije i regiona. Tom prilikom su najavljene investicije u nove, najsavremenije tehnologije i opremu, koje su neophodne da bi se držao korak sa moćnom konkurencijom koja funkcioniše u državama koje su u okruženju. Ipak, sada je doneta odluka da se proizvodnja ugasi što nije dobra vest za građevinsku industriju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:32
LIDIJA SAMA ŠMIRGLA, MENJA PLOČICE I FARBA! DOM NA BEŽANIJSKOJ KOSI KAO U FILMU: Uživa u ČISTOM LUKSUZU, zavirite u njen dom!
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

 (MONDO/gradnja.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bole

Kako gase kad gradnja nekretnina cveta, kad se prodaju stanobi ko semenke,,,,

Felericne ali ipak uvoze

@Bole Zato sto likovi s vrha uvoze iste.

Gordana

Dokle više ? Ima li iko ko će da zaustavi ovo bestijalno uništavanje svega što je decenijama ipak NEŠTO proizvodilo?

special image