• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KO GRADI KOMPLEKS NA MESTU GDE SE RUŠI TRŽNI CENTAR NA NBGD! "Niče" 6 ZGRADA - malo stanovi, malo poslovni prostor

Autor Jana Desovski

Umesto TC "Ekstra" u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, biće podignut stambeno-poslovni kompleks sa šest zgrada.

 tržni centar kupovina Izvor: youtube.com/Sayali Rahate

Tržni centar "Ekstra" odbrojava dane u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu pre nego što bude srušen kako bi na toj lokaciji bio podignut stambeno-poslovni kompleks. Reč je o parceli od oko 39.000 kvadratnih metara na kojoj je planirana izgradnja oko 188.000 kvadrata raspoređenih u šest objekata i zajedničku podzemnu dvoetažnu garažu za ceo kompleks.

To se može videti iz zahteva za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu tog projekta koji je investitor kompanija "BDS propertiz" podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine. To gradsko ministarstvo donelo je rešenje, koje je objavljeno na sajtu grada, da nije potrebna izrada studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu i ostavilo rok od 15 dana za žalbe.

U tom dokumentu piše da će se budući kompleks zidati u četiri faze, imaće 17 lamela u tri zgrade, dok će tri objekta biti slobodnostojeća, depandans predškolske ustanove, lokale u prizemljima objekata, na spratovima osim stanova biće poslovni apartmani. Objekti su predviđeni kao sedmo i osmospratnice sa povučenim spratom. Od ukupnog broja parking-mesta – 1.589, u podzemnoj garaži biće ih 1.474, a 115 na otvorenom parkingu.

"U prvoj fazi predviđeno je rušenje i demontaža tržnog centra, parkinga i postojeće infrastrukture koja je u funkciji tržnog centra", navodi se u zahtevu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu tog projekta u Bloku 64. Lokacijske uslove, koji su osnov za izradu tehničke dokumentacije, investitor je dobio u julu ove godine, a četiri meseca ranije gradska Komisija za planove verifikovala je idejno rešenje novog kompleksa koji će biti sagrađen u komšiluku stambenih zgrada, kula, poslovnih zdanja, 'Delta sitija'…

"BDS propertiz" u vlasništvu je preduzeća 'Sport vižn', odnosno stvarni vlasnik je Borislav Stanojlović koji je takođe vlasnik i 'Sport vižna', podaci su Agencije za privredne registre.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:34
JUTRO POSLE JEZIVOG POŽARA U BLOKU 70, POGLEDAJTE TRŽNI CENTAR IZNUTRA: Slike pustoši, sve se pretvorilo u prah, pepeo i dim
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/Politika)

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko je ovde lud?

Sta je bre sirotinjo,sve vam smeta ?Nesposobni ste i radite za 400e ! Po meni to vam je mnogo !! Pustite NAS da zivimo i kupujemo te objekte. Upravo sam dosao sa Sardinije,nije ni tamo jeftino,ali grehota propustiti taj dozivljaj.Divan je zivot !

Djuka

@Ko je ovde lud? nemas nekog prijatelja da sa njim to podelis?

zoki

predlazem da se srusi narodno pozoriste i oronule zgrade na kosancicevom vencu.. pa da se naprave lepe nove zgrade od po 30-40 spratova..poslovni prostor plus exkluzivni stanovi..duplexi.. da cena po kvadratu bude 9000 e ..i kafa u knezu ce da bude oko 15e.. sve po meri coveka

special image