• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gorenje" gradi novu fabriku u Staroj Pazovi

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić potpisao danas u Staroj Pazovi ugovor o gradnji fabrike bojlera slovenačke kompanije "Gorenje - Tiki", vredne 11,7 miliona evra, koja će biti završena do 1. decembra i zaposliće 500 novih radnika.

Nakon potpisivanja ugovora sa direktorom fabrike "Gorenje-Tiki" Brankom Apatom, Dinkić je rekao da je Vlada podržala ovu investiciju sa 4.000 evra po jednom novom radnom mestu i naveo da "Gorenje" u Srbiji zapošljava oko 700 ljudi u fabrici bele tehnike u Valjevu i fabrici bojlera u Staroj Pazovi.

"Gorenje" godišnje iz Srbije izvozi robu u vrednosti od oko 50 miliona evra, rekao je Dinkić i izrazio uverenje da će po završetku izgradnje nove fabrike u Staroj Pazovi izvoz slovenačke kompanije iz Srbije premašiti 100 miliona evra godišnje.

U prvih sedam meseci ove godine izvoz iz Srbije porastao je na 20 odsto zahvaljujući, između ostalog, i "Gorenju", naglasio je ministar i naveo da Srbija ove godine prvi put izvozi i robu široke potrošnje, kao što je bela tehnika "Gorenja", a ne samo sirovine i poluproizvode.



Bojleri iz "Gorenja" će se, po završetku fabrike u Staroj Pazovi, proizvoditi za ceo svet i to će biti jedina slovenačka fabrika tih kućnih aparata u svetu koja će nositi oznaku "Made in Serbia".

Fabrika u Staroj Pazovi počeće da proizvodi od januara 2011. godine i zapošljavaće oko 500 ljudi, dodao je Dinkić.

Apat je rekao da "Gorenje" trenutno ima 33 preduzeća u Sloveniji i Srbiji, Češkoj, Finskoj i Švedskoj, koja su imala ukupan promet od oko 1,2 milijarde evra. On je izrazio uverenje da će do kraja godine "Gorenje" ostvariti promet od 1,5 milijardi evra.

Slovenačka kompanija u svom sistemu ima oko 10.000 zaposlenih, od čega su oko 3.000 van Slovenije, naveo je Apat.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image