• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO JE NASLEDNIK "KRALJA ŠEĆERA", JEDNOG OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U SRBIJI: Sin preuzeo biznis, firma zapošljava 4.000 ljudi

Autor Ivana Lazić

MK grupa proslavila je 40 godina poslovanja, a prisutne je pozdravio sin osnivača Miodraga Kostića, Aleksandar Kostić.

 Aleksandar i Miodrag Kostić, sin i otac. MK Group Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Youtube/printscreen/MK Group

MK grupa, jedna od najvećih domaćih poslovnih grupacija, proslavila je 40 godina poslovanja, a u ime osnivača i predsednika Miodraga Kostića Koleta prisutne je pozdravio njegov sin, Aleksandar Kostić (30).

On već pet godina vodi kompaniju sa mesta potpredsednika grupe, a kako se na kompanijskom sajtu navodi "sa ostatkom tima radi na sprovođenju vizije predsednika korporacije“. Kostić je potpredsednik MK Group, koja se bavi poljoprivredom, turizmom i energetikom i potpredsednik AEC(Agri Europe Cyprus) bankarske grupe, pod čijom kontrolom se nalaze MV investments, AIK i slovenačka Gorenjska banka.

U prethodnih pet godina proširio je poslovanje MK Group na sektor nekretnina, posebno hotelski biznis od Srbije preko Hrvatske do Slovenije. Takođe, poslednjih godina bankarski biznis grupe je značajno proširen. Nakon kupovine slovenačke Gorenjske banke i izlaska na tržište EU, AIk banka je u prethodne dve godine preuzela i Sberbanku u Srbiji, kao i Eurobank Direktnu banku.

Cela grupacija zapošljava oko 4.000 ljudi, a Kostić je na 40. godišnjici kompanije kojoj su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najavio novi investicioni ciklus od 1,6 milijardi evra u naredne tri godine.

U poljoprivredu je najavljeno ulaganje 350 miliona evra, izgradnja fabrike alkohola, ali će najveći deo novca biti uložen u obnovljive izvore energije. MK grupa planira izgradnju vetroparkovaa i solarne elektrane kapaciteta jednog gigavata i da u to uloži 900 miliona evra. Takođe će 380 miliona evra u naredne tri godine uložiti u turizam i nekretnine.

Aleksandar Kostić dobitnik je godišnje nagrade "Kapetan Miša Anastasijević” u kategoriji Najbolji mladi menadžer. Vrednost imovine Miodraga Kostića pre nekoliko godina je američki Forbs procenio na preko 500 miliona evra. Aleksandar Kostić je diplomirao ekonomiju na Royal Holloway Univerzitetu u Londonu i otac je dvoje dece.

Bonus video:

Pogledajte

01:06
"LOV U MUTNOM" BIZNIS KOJI DONOSI DO 1.000 EVRA DNEVNO! Krivolov više odnosi nego što donosi: Dolazi do opšteg genocida i nestanka
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Mondo/Danas)

Pročitajte i ovo:

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bokica

Jel ovo sin Natase Bekvalac?

Ich

@Bokica Mislim od marijane

Zorana

Zašto toliko zavidnih komentara

special image