• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji isti rejting isplativosti investicija

"Dan end Bredstrit" (D&B), najveća bonitetna kuća na svetu, u septembarskom izveštaju je zadržala Srbiji rejting od DB4d, što je svrstava u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja.

Rejting koji D&B dodeljuje određenoj zemlji ukazuje na rizik poslovnog okruženja u toj zemlji i daje informaciju o efikasnosti plaćanja ka inostranstvu, kao i o isplativosti potencijalnih investicija.

U regionu najveći rejting i dalje ima Slovenija (DB2c), a za njom slede Hrvatska (DB3d), Bugarska, Rumunija, Mađarska i Albanija (DB4a), Makedonija i Grčka (DB4b) i Srbija (DB4d). Niži rejting od Srbije u regionu ima Bosna i Hercegovina sa dodeljenim rejtingom (DB6a).

Ovog meseca rejting je povećan Nemačkoj, Poljskoj, Kazahstanu i Keniji, a smanjen Iranu i Pakistanu, navedeno je u saopštenju.

"I pored toga što prema preliminarnim procenama Zavoda za statistiku Srbije izgleda da je srpska ekonomija na putu oporavka, ekonomske perspektive i dalje su slabe, najvećim delom zbog mišljenja Međunarodnog suda pravde da se secesijom Kosova od Srbije ne krši međunarodno pravo", ocenio je D&B.

Rizik od odbijanja investicija dodatno se povećava zbog straha od rastuće nestabilnosti u regionu.

Izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koji je skupština usvojila u avgustu, predstavljaju veliki korak unazad u borbi protiv korupcije u zemlji, navedeno je u saopštenju.

Kontroverzne promene koje političarima daju pravo da istovremeno sprovode i zakonodavne i izvršne funkcije oslabiće kontrolu nad funkcionerima i doneti haos u oblasti sukoba interesa što će imati negativan uticaj na poslovanje i ekonomiju, ocenio je D&B.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image