• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PALE CENE NOVIH STANOVA U BEOGRADU! Kvadrat za manje od 450 evra u Srbiji, u ovim gradovima su najskuplje nekretnine

Autor Aleksandar Blagić

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u prvoj polovini ove godine je pala za 1,8 odsto u odnosu na drugo polugodište 2022. godine.

 Pala cena stanova novogradnje u Beogradu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u prvom polugodištu ove godine iznosila je 214.017 dinara po metru kvadratnom, što predstavlja smanjenje od 1,8 odsto u odnosu na drugo polugodište 2022. godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS). Prema statističkim podacima, cene stanova u posmatranom periodu kretale su se u intervalu od 52.481 dinara u Bujanovcu do 489. 634 dinara po metru kvadratnom u beogradskoj opštini Savski venac.

Kako je objavljeno na sajtu RZS, posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima opala za 0,6 odsto u odnosu na drugo polugodište 2022. i iznosila je 314.955 dinara po metru kvadratnom. Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojili su se i Novi Sad, Čajetina, niška opština Medijana, Vrnjačka Banja i Sokobanja. Prema statističkim podacima, površina prodatih novoizgrađenih stanova u proseku je iznosila 55 metara kvadratnih.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:05
"U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA" Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pera

Kao akcije u prodavnicama .. podignu flašu vina na 1200 din onda doleti pčelica bzzz bzz na 600 din. A redovna cena bila 600 din.. Sve je lako dokazivo .. To je manipulisanje , zloupotreba i trebalo bi prekršajno odgovarati da ima države ..

Ko u radnjama

Deset puta poskupi, ukupno duplo, onda pojeftini 1,8% i to je kao dobro. Novogradnje se prave nekvalitetno, da traju oko 20 godina, tako da svi drugi profitiraju osim vlasnika

special image