• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVIM PROFESIJAMA SKAČE PLATA U SEPTEMBRU! Vlada Srbije usvojila i uredbu o smanjenju cene brašna

Autor Aleksandar Blagić

Vlada Srbije je na današnoj sednici usvojila Zaključak o izmenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plata počevši od septembra, a usvojena je i uredba o smanjenju cene brašna.

 Povećanje plata septembar 2023 Izvor: MONDO/uroš arsić/stefan stojanović

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o izmenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plata, počev od plate za septembar 2023. kojim se ta osnovica uvećava za 5,5 odsto zaposlenima u više oblasti, sektora i ustanova. Kako se navodi u saopštenju vlada, ovo povećanje plata u oblasti prosvete, dobiće zaposleni u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, učeničkom standardu i studentskom standardu.

Dodaje se da će od septembra uvećane plate dobiti i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, odnosno medicinske sestre i tehničari u zdravstvenim i drugim ustanovama kao što su Zavod za sport, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, zatim negovateljice i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti. Ovaj zaključak donet je kako bi se sprovele odredbe nedavno usvojenog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Srbije za 2023. godinu.

Takođe, Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom će biti smanjenja cena brašna nakon što je došlo do pada cene pšenice na tržištu. Kako se navodi u saopštenju, snižene cene odnose se na brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do jednog kilograma i brašno tip T-500 u pakovanju od takođe jednog kilograma.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:34
"OGLAS U SRBIJI ZA VOZAČA, PLATA 250.000 DINARA?!" Iz Infostuda o deficitarnim zanimanjima: Ovde plata ide do 350.000 RSD
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/Informer)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan clan propalog drustva 💯

Ok, a kada cemo ledja da vam vidimo to mene zanima najvise!!!

Lik

Svaka cast I treba da rastu plate tim profesijama sta su sve pregurali za citavo drustvo.

special image