• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 10: Gradi se najduži most

U Dimitrovgradu, na istočnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju, jutros su počeli radovi na izgradnji najdužeg od ukupno sedam mostova, koji će biti izgrađeni na trasi buduće obilaznice oko tog grada.

Član Upravnog odbora preduzeća "Koridor 10" Nenad Ivanišević izjavio je Tanjugu, prilikom obilaska gradilišta, da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova i da će taj most - "četri" - koji će premostiti jarugu, biti dugačak oko pola kilometra.

Cela obilaznica, prema rečima Ivaniševića, trebalo bi da bude završena početkom aprila 2012. godine.

"Danas počinju radovi na izradi šipova na najvećem mostu na ovoj deonici", rekao je Ivanišević ističući da je izgradnja obilaznice oko Dimitrovgrada do granice sa Bugarskom, u dužini od ukupno 8,7 kilometara, tehnički veoma zahtevna za graditelje, jer obuhvata i izgradnju sedam mostova i dva tunela "Pržojno Padina " i "Progon".

Ivanišević je kazao da se trenutno izvode radovi na trasi budućeg autoputa u dužini od 5,7 kilometara i na mostovima "sedam", "šest" i "pet", gde je završena izrada šipova, a da će izgradnja tunela, koji će se nalaziti između mosta "četri", početi nakon završetka tendera za izvođače.

Tender za tunele je planiran za decembar ove godine, a početak radova u martu 2011. godine.

Radove na izgradnji autoputa i sedam mostova na obilaznici oko Dimitrovgrada izvodi autrijska "Alpina", a taj posao se finansira iz kredita Svetske banke u vrednosti od 31,5 milion evra.

Predstavnik "Alpine" Predrag Topalović je kazao Tanjugu da je sve spremno za početak bušenja šipova za most "četiri" i da je već prebačena sva mahanizacija koja je potrebna za taj posao.



"Ova deonica je dosta raznovrsna i zahtevna za izvođenje radova, naglasio je Topalović.

Meštani Dimitrovgrada izjavili su za Tanjug da je stari put od Niša do Dimitrovgrada "odradio svoje" i da je "bilo vreme" da se počene sa izgradnjom autoputa do bugarske granice, kao i da će autoput doprineti oživljavanju privrede tog kraja Srbije.

Perica Ilijev je kazao da lepo što su počeli radovi na izgradnju autoputa, koji će spojiti Srbiju sa Bugarskom, koja je već u Evropskoj uniji, kao i da bi zbog toga trebalo ubrzati radove.

"To što se gradi autoput - obilaznica oko Dimitrovgrada biće korisno za Srbiju i brzo će se isplatiti. Više saobraćajnih traka doprineće da bude manje udesa, oživeće i turizam" , rekao je Dragan Gerov.

Dragiša Todorov je naglasio da je izgradnja autoputa velika stvar za Dimitrovgrad zbog Koridra 10, "koji će spojiti Zapad i Istok", kao i da je najvažnije da su radovi počeli.

Ratko Gigov je naveo da će celokuni saobraćaj koji ide prema Bugarskoj biti izmešten iz grada i da će deca i građani biti bezbedniji.

U Vladi Srbije danas će biti javno otvorene ponude na tenderu za izgradnju autoputa na deonici južnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Donjeg Neradovca do Srpske kuće, koja se u dužini od osam kilometara nalazi između Vranja i Bujanovca.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image