• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od NIS-a građanima kapnulo 90 miliona dinara

U prvih sedam dana prodaje besplatnih akcija Naftne industrije Srbije (NIS) nema nikakvih problema kod uplate novca, kažu iz Poštanske štedionice.

Direktorka sektora za upravljanje sredstvima i likvidnošću banke "Poštanska štedionica", Zvezdana Jakšić, je istakla da je od početka trgovanja akcijama NIS-a preko šaltera Pošte realizovano oko 178.000 naloga za prodaju deonica, a od ukupne sume uplaćenog novca, 75 miliona dinara je "leglo" građanima na račune koji su otvoreni u banci "Poštanska štedionica", a ostalih 15 miliona na račune koji su otvoreni u drugim bankama.

Jakšić je naglasila da nema nikavih problema prilikom uplate novca građanima od prodaje akcija NIS-a i ponovila da treba praviti jasnu razliku između ispostavljenih i realizovanih naloga.

"Mislim da naši građani nisu dovoljno obavesteni, jer njihov nalog koji su dali za prodaju, ne znači da je prodaja i izvršena", rekla je Jakšić i objasnila da se pošti može ispostaviti nalog za prodaju, ali ukoliko ne postoji tražnja, odnosno nema kupca, nalog izdavaoca neće biti realizovan.

"Ukoliko se nalog izda danas i ode na Berzu, tri dana nakon što se realizuje prodaja novac će biti uplaćen na račun građanina, ako je došlo do kupoprodaje", precizirala je Jakšić i dodala da za svaki nalog koji se ne realizuje u roku od 90 dana građani treba da izdaju novi.

To znači da dok se prodavac akcija i kupac "ne sretnu" na istoj ceni, neće doći do kupoprodaje, a ukoliko od dana ispostavljanja naloga prođe 90 dana, a do realizacije nije došlo, nalog bi trebalo obnoviti.

Jakšić je podsetila da se građani preko pošte mogu informisati o tome da li je došlo do realizacije njihovog naloga, a prema njenim rečima, na našem tržištu tražnja za akcijama NIS-a je mnogo manja od ponude.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image