• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže skuplju struju, za gas se još čeka

Državni sekretar Ministarstva energetike ne zna koju cenu hoće EPS i Srbijagas. Odluka za 10 dana.

Elektroprivreda Srbije podnela je Agenciji za energetiku zahteve za poskupljenje struje, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Nikola Rajaković.

U razgovoru sa novinarima u Ministarstvu energetike, on nije mogao da kaže koliko su poskupljenje struje zatražili iz EPS, ali je naglasio da će taj zahtev biti razmotreni u narednih 10 dana.



Rajaković je rekao da je poskupljenje zatražio i Srbijagas ali je Ministarstvo rudarstva i energetike naknadno demantovalo da je Srbija gas zatražio poskupljenje svog energenta.

Javno preduzeće "Srbijagas" nije podnelo zahtev za poskupljenje gasa Agenciji za energetiku, kao što je ranije danas bilo rečeno na konferenciji za novinare, saopšteno je iz Ministarstva.

"Agenciji za energetiku nije dostavljen zahtev za korekciju cene gasa od "Srbijagasa", kako je bilo rečeno", navelo je u saopštenju Ministarstvo.

Rajaković, koji je i šef vladine radne grupe za sigurno snanbdevanje energentima, rekao je da će grejna sezona u Srbiji početi na vreme, odnosno 15. oktobra, ali je ukazao na niz problema sa kojima se toplane suočavaju, zbog čega je neophodna saradnja svih učesnika u tom poslu.

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković izjavio je ranije u intervjuu Tanjugu da će EPS do kraja ove godine zatražiti drugo poskupljenje struje u 2010, koje neće biti veće od 10 odsto, jer je cena struje u Srbiji među najnižima u Evropi. Njegov pomoćnik za tehnički sistem Zoran Manasijević rekao je danas da je traženmo poskiupljenje koje je daleko manje od realno potrebnog.

Generalni direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović, kaže da računica te kompanije i Agencije za energetiku kaže da gas treba da poskupi 18,2 odsto.

On je juče za Blic izjavio da je njihov zahtev za poskupljenje gasa spreman i svakog momenta može biti podnet, ali da ga neće podnositi ako ne budu znali da li će do tog poskupljenja doći, "jer je onda to bespredmetno".

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image