• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vršac: U Fresenisu posao za 160 ljudi

U novembru primanje ljudi za novu liniju arterio-venskih sistema u nemačkoj medicinskoj korporaciji.

Nemačka korporacija Fresenius Medical Care, vodeći svetski proizvođač opreme i potrošnog materijala za dijalizu, koja je na srpsko tržište ušla kupovinom Hemomeda, u Vršcu će do kraja oktobra pustiti u rad novu liniju za montažu arterio-venskih sistema.

Osnovni elementi opreme su specijalna montažna traka dužine 24 metra, sa ventilacionim sistemom i mašina za pakovanje.

Već je izvršena tehnološka priprema prostora za instalaciju opreme, ističe se u saopštenju ove kompanije i napominje da ukupna ulaganja u projekat iznose 750 hiljada evra.

Prema rečima generalnog direktora Fresenius Medical Care Srbija d.o.o. Predraga Vranića, plan je da se u narednoj godini u novom pogonu proizvede 5,7 miliona arterio-venskih setova. Od toga će 5,15 miliona setova, u vrednosti blizu 20 miliona evra, biti namenjeno izvozu.

Za predviđeni trosmenski rad na novoj liniji, kako je najavio direktor proizvodnje Vojislav Bugarski, neophodan je prijem 160 radnika, koji se planira za sredinu novembra.

Fresenius Medical Care Srbija ovim daje doprinos smanjenju nezaposlenosti, dodao je Bugarski, ističući da bi, u slučaju povećanja kapaciteta, naredne godine posao moglo da dobije još 50 radnika.

Fresenius Medical Care Srbija zapošljava 330 radnika u Beogradu i Vršcu, kao i 115 radnika u pet specijalnih bolnica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image