• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na rafovima zejtin iz rezervi

Maloprodajni objekti u Srbiji od danas će početi da dobijaju suncokretovo ulje iz robnih rezervi, najavilo je Ministarstvo trgovine.

Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva trgovine, u sredu odobrila da Republička direkcija za robne rezerve interventno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja po ceni od 100 dinara, bez obračunatog PDV, sa ciljem da se stabilizuje tržište.

U maloprodajnim objektima naći će se proizvodi većine proizvođača, koji moraju biti vidno obeleženi kao „ulje iz robnih rezervi", i to po maloprodajnoj ceni do 119 dinara po litru, sa obračunatim PDV, trgovinskom maržom i drugim troškovima.

Ministarstvo trgovine će nastojati da količine ulja rasporedi u svaku opštinu u Srbiji, proporcionalno broju stanovnika. Ulje će se distribuirati preko trgovaca koji su zainteresovani za prodaju kroz njihov lanac trgovina, navedeno je u saopštenju.

Povodom početka isporuke, ministar trgovine Slobodan Milosavljević i direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić obići će danas Univereksportov Supermarket 011, u Nehruovoj ulici 68b, u Novom Beogradu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image