• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKI LANAC SUPERMARKETA ZATVARA RADNJE, PAD POSLOVANJA: Industrijski div zapošljavao 34.000 radnika, sad preti bankrot

Autor Ivana Lazić

Trgovački lanac Real koji je zapošljavao 34.000 radnika širom Nemačke, beleži pad prometa.

 Nemački trgovinski lanac Real propada Izvor: Youtube/Rec Lab.

Trgovački lanac Real imao je 267 prodavnica širom Nemačke i zapošljavao je 34.000 radnika. Međutim, nakon što je Diseldorf Metro group prodao lanac supermarketa 2018, ostale su otvorene samo 62 poslovnice Reala. Prema pisanju nemačkih medija, ni one ne posluju dobro, prenosi Feniks magazin.

Ruski finansijski investitor SCP preuzeo je lanac 2018. i prodao brojne podružnice drugim trgovačkim kompanijama. Samo dotične 62 poslovnice nastavile su da posluju pod imenom "Mein Real". Kako sada izveštavaju mediji, SCP sada želi da proda preostale poslovnice. To bi opet moglo da znači teška vremena za 5.000 radnika lanca.

Divlja vremena za lanac supermarketa

SCP je 2022. godine prodao preostale poslovnice preduzetničkoj porodici Tišendorf i četvorici bivših menadžera Reala. Međutim, to nije dugo trajalo. Tišendorf nije ostvario profit s "Mein Realom": kako piše Rajniše post, navodno se dogodio gubitak od dobrih 100 miliona evra u ovom kratkom razdoblju.

Zatim se u maju dogodila najgora stvar: SCP je otkupio celi lanac nazad – samo da bi ga sada ponovno prodao, manje od četiri meseca kasnije.

Broj poslovnica Reala se smanjuje s godinama. Kaufland je preuzeo 96 poslovnica, Edeka 41, 16 je pripalo Globus grupi, a pet je kupila Rewe.

Stručnjak za maloprodaju sa Univerziteta primenjenih nauka Niderajn kazao je za Rajniše post kako bi maksimalno jedna trećina sadašnjih poslovnica (tj. oko 20 poslovnica) mogla na kraju da opstane.

​"Majn real" se o trenutnoj poslovnoj situaciji nije oglasio.

Bonus video:

Pogledajte

01:49
"NEMAČKA NIJE BILA OVAKO EKONOMSKI SLABA JOŠ OD DRUGOG SVETSKOG RATA!" Glavni ekonomista VB banke naveo GLAVNE pokazatelje krize
Izvor: Kurir televizi
Izvor: Kurir televizi

(Mondo/Fenix)

Pročitajte i ovo:

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zufer

Da razmisli vlada Nemacke da da neke subvencije stranim investitorima…kod nas je pokoglo.Eto Radojicic napravio zamak na Gazivodama

V.A.Laki

Група која троши је мала , али је потрошња - велика !

Miloje

Propada nemacka

special image