• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA ĆE BITI SA 500 RADNIKA IZ FABRIKE MESA U SRBIJI KOJA SE ZATVARA? "Odluka o prekidu rada nije konačna", ovo su opcije

Autor Jana Desovski

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručuje da odluka o zatvaranju fabrike Mitros nije konačna

 Fabrika Mitros Izvor: Youtube/ SremskaTelevizija/Screenshot

Kompanija "Mitros" u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje je radnike i javnost obavestila da će obustaviti proizvodnju. Odluka je doneta nakon detaljne analize, a tačan datum biće naknadno utvrđen, saopštava kompanija. U Sindikatu kažu da im je rečeno da će sva prava oko 500 zaposlenih biti ispoštovana.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručuje da odluka o zatvaranju nije konačna. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković rekla je da je nemačka kompanija, koja je kupila fabriku mesa "Mitros" i dobila subvenciju države, ispoštovala rok od pet godina koliko je dužna da posluje u Srbiji. 

"Nemaju još odluku o kompletnom izlasku i zatvaranju. Ali svakako će ići na smanjenje proizvodnje. Nisu se snašli na adekvatan način, ne mogu da pariraju evropskim cenama, a oni su zapravo planirali verovatno da izbace sve prerađevine na nemačko tržište", kaže ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Prema njenim rečima, vlasnici dolaze sledeće nedelje u Srbiju, pa će se sastati sa njima. "Videću šta i kako dalje, šta su njihovi predlozi, šta naši. Šta god bila njihova odluka, država je tu i za zaposlene, radnike, a naravno i da traži, pomogne, kako bi taj pogon, ta firma, našla nekog novog vlasnika, ukoliko do kraja dođe do njihovog izlaska sa srpskog tržišta", rekla je Tanasković.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:55
Gori fabrika Celex, vatrogasci nadljuski gase požar
Izvor: Video plus
Izvor: Video plus

 (MONDO/RTS)

Možda će vas zanimati



Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Janeš

Da su doveli primanu a ne ovog gerlingera što se sudio sa državom au 20 god

Dača

I onda na teret države,od 6 meseci do jedne godine,kako ko ima pravo po zaknu o radu

Lala

a u vrbasu matijevic kupio ad sava kovacevic, mlekaru i farmu koje su veliki proizvodjaci rasturio i sve otpustio...imali 5 minuta da se pokupe a ne 5 godina,..al to je manja sredina, sto bi se o tome uopste pisalo, svi ti ljudi su nebitni

special image