• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tigar tajers otvara 220 novih radnih mesta

Ministarstvo ekonomije Srbije i fabrika Tigar tajers potpisali su danas ugovor o proširenju proizvodnje u toj fabrici i otvaranju 220 novih radnih mesta.

Tigar tajers, koji je u vlasništvu fabrike Mišelin, dobiće 4.000 evra po svakom novom radnom mestu, odnosno 880.000 evra, prema ugovoru koji su potpisali ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić i generalni direktor fabirke Tigar tajers Vladimir Nikolić.

Ukupna vrednost projekta proširenja proizvodnje u pirotskoj fabrici guma Tigar tajers za dodatnih 1,5 miliona guma godišnje iznosi 16 miliona evra.

Investicija je namenjena za ulaganje u novu opremu, a okvirni datum realizacije projekta je januar 2012. godine.

Ministar Dinkić izjavio je da Vlada Srbije i ministarstvo ekonomije podržavaju ovaj projekat, imajući u vidu da su automobilske gume jedan od pet najvažnijih izvoznih proizvoda Srbije.

On je podsetio da je u prvih šest meseci ove godine izvezeno guma u ukupnoj vrednosti od 125 miliona evra i izrazio očekivanje da će do kraja godine izvoz (pneumatika) dostići 200 miliona evra.

"Piroćanci treba da budu ponosni, jer oko dva miliona Evropljana godišnje kupuje autogume koje oni proizvode", rekao je Dinkić i naglasio da Srbija u narednom periodu treba da poveća proizvodnju gotovih proizvoda, kao što to radi "Tigar".

On je pozdravio ovu investiciju jer će se, zahvaljujući njoj, kako je rekao, povećati obim proizvodnje za 30 odsto na osam miliona guma godišnje.

Dinkić je dodao da ga raduje i činjenica da će se sa 2.100 zaposlenih radnika, broj uposlenih povećati na 2.300.

Direktor industrijskih aktivnosti "Tigar tajersa" Bruno Mason zahvalio se vladi i ministarstvu na ovom podsticaju, ističući da će ovo potpomoći konkurentnosti ove fabrike.

On je podvukao da će zahvaljujući investiciji od 16 miliona evra biti povećana proizvodnja putničkih i poluteretnih guma.

Mason je naglasio da je zadovoljan i brzinom procesa donošenja odluka u SIEPA-i, jer su se toj agenciji obratili pre samo dva meseca sa svojim zahtevom, a brzo su došli do finalnog dogovora.

Oko 95 odsto proizvodnje u fabrici Tigar tajers, koja trenutno zapošljava 2.100 radnika, namenjeno je izvozu, a proizvodnja guma u ovoj godini iznosiće 6,5 miliona komada.

Kako su naveli u fabrici, planirano je da se u 2012. godini proizvodnja poveća na osam miliona guma.

Francuska kompanija Mišelin od decembra 2009. godine jedini je vlasnik pirotske fabrike Tigar tajers.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image