• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Filipis: Iz Kragujevca dva nova modela

"Fijat" će u Kragujevcu proizvoditi dva nova modela monovolumen automobila sa pet i sedam sedišta, izjavio je generalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis.

On je u intervjuu za današnje izdanje lista "Danas" kazao da će od 2011. godine, odnosno prve polovine 2012, biti organizovana najpre probna, a zatim i serijska proizvodnja dva nova "Fijatova" modela bazirana na maloj platformi, odnosno na platformi "punta evo".

De Filipis je kazao da se radi o najsavremenijim vozilima u svom segmentu i navodi da će će vozilo sa pet sedišta biti gradski, a ono sa sedam sedišta porodični automobil.

"Predviđeno je da se u početku u Kragujevcu proizvodi 200.000 automobila i mi pretpostavljamo da će više od 95 odsto te proizvodnje biti namenjeno izvozu na tržišta širom sveta", istakao je napomimnjući da postoji mogućnost da se uz dodatna ulaganja kapacitet proizvodnje poveća na 300.000 automobila.

De Filipis je potvrdio da će ukupna "Fijatova" investicija u Kragujevcu biti znatno veća nego što je prvobitno bilo planirano i da će uložiti 944 miliona evra, 100 miliona više od plana.

"Investicija će biti veća od predviđene, jer će se u kragujevačkoj kompaniji praviti dva nova modela koji su vrlo kompleksni za proizvodnju", istakao je De Filipis.

Prema njegovim rečima, u fabrici uveliko traje građevinska rekonstrukcija proizvodnih hala i ostalog poslovnog prostora, tako da će za instaliranje nove opreme sve biti spremno u aprilu naredne godine.

De Filipis je naveo da bi instalacija trebalo da bude završena do kraja 2011. godine, kada je predviđen start probne proizvodnje novih automobila. Dodao je da će samo u rekonstrukciju i opremanje "Preseraja" biti uloženo oko 150 miliona evra.

Kako navodi "Danas", u maju naredne godine "Fijat" će početi da ugrađuje i novu opremu u pogonu "Lakirnica", koji bi trebalo da bude rekonstruisan i osavremenjen do kraja 2011, do kada će u budućoj industrijskoj zoni Korman polje biti izgrađeni pogoni najznačajnijih "Fijatovih" dobavljača.

"Fijat automobili Srbija" će, navodi "Danas", pored već 1.000 angažovanih, do 2012. zaposliti još 1.433 radnika i stručnjaka, među kojima će biti dosta mladih, koji će, uz dodatnu obuku u "Fijatovoj" akademiji u FAS-u, ali i u "Fijatovim" fabrikama u Italiji i svetu, moći da rade na savremenoj prozvodnoj opremi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image