• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAJE SE CELO SELO PO CENI STANA NA VRAČARU ILI BEOGRADU NA VODI! Ima 44 kuće, bazen, sportski centar i TO NIJE SVE

Autor Ivana Vlajković

Selo u Španiji se prodaje po ceni nekih stanova na Vračaru, Beogradu na vodi...

 Selo u Španiji se prodaje za 560000 evra kao stan na Vračaru Izvor: Instagram/screenshot/India.com

Selo Salto de Castro u Španiji površine 6.000 kvadratnih metara, ima 44 kuće, bar, crkvu, školu, bazen, sportski centar i gostionicu i prodaje se za 560.000 evra, koliko neretko koštaju stanovi na atraktivnim beogradskim lokacijama poput Vračara, Beograda na vodi... 

U selu nema nijednog stanovnika. Salto de Castro je kupio građevinski biznismen Oscar Torres iz Toleda za 300.000 evra. Odlučio je da ga proda i gotovo je udvostručio cenu. Čini se da je gospodin Torres selo kupio kao investiciju. Uložio je navodno određena sredstava i poboljšao kvalitet zgrada.

Selo je izgrađeno kao smeštaj za radnike koji su gradili branu 1940. godine. Kuće su ostale prazne nakon što je posao završen 1989. godine. Više od 30 godina se u njih niko nije uselio niti ih koristio, što govori da baš i nisu u najboljem stanju.

Salto de Castro nalazi se u pokrajini Zamora, između retko naseljene regije Kastilja i Leon, blizu špansko-portugalske granice. Samo je 100 metara udaljen od najistočnije tačke Portugala. Ispražnjena sela nisu redak prizor u ovom seoskom delu Španije jer je on udaljen od gradova i sunčane obale zemlje.

Navodno je Salto de Castro 2000. godine od hidrokompanije kupila porodica koja je nameravala da ga pretvori u turističko mesto. Međutim, onda se dogodila kriza 2008. koja je stvari stavila u drugi plan i na karju je selo stavljeno u prodaju. Prema ranijoj studiji koju su izradili bivši vlasnici, investicija koja bi gradu bila potrebna da bi selo funkcionisalo i počelo da bude isplativo iznosila bi oko dva miliona evra.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:40
SELO DUBICA U VOJVODINI NAJPRE SE ZVALO MARGITA, a ime se vezuje za legendu o KRVAVOJ SVADBI: Uzeli mladu, pa naišli na vojsku...
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(MONDO/7putnikofer)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kulov

Vozio sam biciklu jedno celo leto po tom delu Spanije, koje su to pustare za nepoverovati . Vozim danima i ne sretnem čoveka. Mislio sam da Bosna i Albanija imaju najviše tih zabacenih krajeva, ali ne mogu ni prići Spaniji.. Mnogo veća površina, vukovi, medvedi svakakve divlje zveri na izvolite.

Serbia forever

Prodaje se celo selo u sivoj fazi....

selo veselo

Sve zavisi , jel se selo nalazi ispod brane ili iznad ? da se ja pitam selo zrelo za palestince.

special image