• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BEOGRADU IMA STANOVA ZA 300€ MESEČNO I TO U CENTRU, ALI POSTOJI "CAKA"! Jedna stvar pravi DODATNE i ogromne troškove

Autor Jana Desovski

Verovali ili ne, u Beogradu još uvek mogu da se nađu stanovi za 300 evra mesečno, ali uvek postoji neka "caka".

 Stan u Beogradu do 300 evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Optimalan iznos koji prosečan Srbin može da priušti za iznajmljivanje stana u Beogradu verovatno ne prelazi 300 evra. Do pre godinu ili dve, izbor stanova po ovoj ceni je bio sasvim pristojan, ali prilike na tržištu nekretnina su se drastično promenile, pa sada za ovu sumu ponuda nije velika.

U ovom trenutku za 300 evra može da se nađe ili dobro namešten manji stan, skučena garsonjera u centru prestonice ili prostran, ali prazan stan. U zavisnosti od lokacije i opremljenosti, za taj novac može da se pronađe garsonjera, ali i prostran stan od 70 kvadrata.

Najveći izbor garsonjera

Na jednoj od agencija za nekretnine izdaje se potpuno opremljen, moderan stan za 300 evra. Međutim, u pitanju je garsonjera od tridesetak kvadrata, te u njoj ima mesta samo za jednu osobu. Takođe, ovaj stan nalazi se u Kotežu, što možda nije najbolja opcija za one podstanare kojima zbog, recimo posla, više odgovara lokacija bliža centru grada.

A u centru grada, sa budžetom od 300 evra, takođe može da se pronađe stan – ali vrlo skučen. U pitanju je garsonjera od svega 18 kvadrata na Vračaru, u blizini Kalenić pijace. U pitanju je stan u kući, a budući zakupci grejaće se na TA peć. Za isti novac može da se nađe i 20 kvadrata u Južnom Bulevaru.

Za 300 evra može i 35 kvadrata

Za 300 evra mesečno, može da se pronađe i jednoiposoban stan u Zemunu. U pitanju je stan u dvorištu, površine 35 kvadrata. Svakako nije u pitanju luksuzan stan, ali jeste namešten. Takođe, nije povezan na centralno grejanje, već se koristi TA peć.

Među oglasima ima i jednoiposoban stan u naselju Vojvode Vlahovića. Reč je o nameštenom stanu od 35 kvadrata u zgradi, sa jednom odvojenom spavaćom sobom, budući stanari će se grejati na struju, a ukoliko su vozači, imaće i svoje parking mesto u dvorištu zgrade.

Veći stanovi uglavnom nenamešteni

Iznenađujuće, postoji i dvoiposoban stan za mesečni zakup od 300 evra – u Železniku. Kako se navodi u tekstu oglasa, u pitanju je stan od sedamdesetak kvadrata, terasom, dve spavaće sobe, centralnim grejanjem – ali, ima i jedna "caka".

Ovo je stan koji je polunamešten – potrebno je obezbediti trpezarijski sto, šporet i rernu, kao i nameštaj za obe spavaće sobe. Iako je ovo, na prvi pogled, pristojna cena za tu strukturu i kvadraturu stana, kupovina nameštaja svakako je veliki trošak, pa ovo možda nije najbolja opcija za one podstanare koji ne poseduju komade koji fale.

Za dvosobne stanove ima još dosta ponuda za ovaj mesečni budžet, i tu se javlja isti problem, pa su neki od tih stanova u potpunosti nenamešteni. Još jedno mesto nadomak Beograda gde postoji stan za 300 evra, i to trosobni, je Mladenovac. Stan za koji je potrebno mesečno izdvojiti po 300 evra je, međutim, potpuno prazan.

U Železniku postoji stan za koji je mesečno potrebno plaćati kiriju od 300 evra, a pritom ima čak četiri sobe. U pitanju je nekretnina od 70 kvadrata, i to stan u kući, ne u zgradi. Kako vlasnik navodi u oglasu, stan ima dnevnu sobu sa trpezarijom i kuhinjom, kupatilom tri spavaće sobe, terasu i dvorište. Iako zvuči idealno, i u ovom oglasu postoji problem zbog kojeg će mnogi podstanari odustati od selidbe. U pitanju je njegova opremljenost, zapravo neopremljenost, s obzirom na to da u stanu ne postoji ni jedan jedini komad nameštaja.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:37
"DOSTA STRANACA JE OTIŠLO IZ BEOGRADA, STANOVI SU OSTALI PRAZNI" Tasić analizira: Cene padaju, ali još nisu došle na normalan nivo
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/Nova)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NN

Ima i jeftinijih a da nisu ni veličine kutije od šibica ni na periferiji.

Đida

Postalo je mucno ziveti u Bg, neplanska izgradnja ga je ucinila nesnosnim za zivot. Beograd treba raseliti, pola ljudi razmestiti po Srbiji, koja je sve praznija.

Milord

Toplu vodu su peonasliiiiii....

special image