• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE ZA DOČEK NOVE GODINE U SRBIJI PAPRENE! 350€ plus večera, a gde je piće? "Jeftinije je otputovati u inostranstvo!"

Autor Jana Desovski

Novogodišnji aranžmani u inostranstvu su jeftiniji od dočeka u Beogradu.

 Cene Nova godina 2024 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Proslava najluđe noćiu prestoničkim ugostiteljskim objektima košta od 20 do 350 evra, dok novogodišnja putovanja iznose od 85 do 209 evra. Već početkom novembra mnogi beogradski splavovi, klubovi, restorani i hoteli objavili su programe za doček Nove godine, ali su i mnoge turističke agencije ponudile prazničke aranžmane. Kurir je istraživao kolike su cene dočeka, a sudeći po ponudama u prestonici nema dočeka ispod 50 evra. Onaj ko želi proslavu restoranima moraće da izdvoji minimum 100 evra, dok preko 170 evra košta doček u luksuznim hotelima. Ugostiteljski objekti u većini ostalih gradova još uvek nisu objavili cene i programe novogodišnjih aranžmana.

Boško Bubanja, predsednik Udruženja "Ivent industrija", za Kurir kaže da najjeftiniji doček u Beogradu košta od 20 evra s tim što u tu cenu ulazi samo ulaznica odnosno karta. "Ako uporedimo objekte koji na primer daju istu ponudu sa istim programom mogu se uočiti poskupljenja od 30 do 40 odsto u odnosu na prošlu godinu. I novina od ove godine je što jedan dobar deo ugostiteljskih objekata daje samo večeru i piće dobrodošlice, a uglavnom je do sada bio "all inclusive". Sada se sve ostalo plaća po utrošku. Najjeftinije karte za mlađu populaciju na splavovima su od 20 do 25 evra s tim što ukoliko se uzima barski sto on se dodatno doplaćuje od 10 evra po osobi, a onaj ko želi separe teško da će to platiti ispod 50 evra", navodi Bubanja i nastavlja:

"I ukoliko se uplati taj najjeftiniji doček treba znati da tu nema hrane, već je neko kao posluženje i plus se dodatno naplaćuje svako piće. Druga jeftinija varijanta su kafanice sa akustičnom muzikom, a mogu se naći od 50 do 80 evra gde je u cenu uključena večera i piće dobrodošlice. Takođe, tu su i veliki ivent centri koji organizuju svadbe gde doček košta od 70 do 120 evra gde u cenu ulazi večera i piće do određene količine.

U skuplje varijante spada i doček u klubu sa nastupima poznatih pevača ili restoranu. "Cena dočeka iznosi od 120 do 250 evra, dok je ipak najveće iznenađenje doček u hotelima koji koštaju od 170 evra, a jedan prestonički hotel traži čak 350 evra po gostu gde je u cenu uključena večera i samo jedno piće dobrodošlice odnosno jedna čaša. Sve u svemu najluđa noć puno košta, a uz aranžman treba svakako dodati i prevoz do određene lokacije, garderobu, šminku, frizuru...

A novogodišnje praznike minule godine je prema podacima turističkih radnika u inostranstvu provelo oko 100.000 naših građana, dok su pojedine turističke agencije već objavile ponude za predstojeće praznike kao i za zimovanja. Tako se među trenutno dostupnim aranžmanima nalaze i putovanja sa tri noćenja od 29. decembra do 3. januara autobusom do Atine i Toskane koje košta 189 evra, Istanbula koje iznosi 169 evra, Ohrida već od 129 evra.

Među jeftinijim aranžmanima je svakako i novogodišnje putovanje u Trebinje koje obuhvata autobuski prevoz i dva noćenja sa doručkom, a koje košta 85 evra. U zavisnosti od hotela isto toliko košta i novogodišnji odmor u Sarajevu, dok je Budva za nijansu skuplja i dva noćenja košta 89 evra. Ljubitelji Italije koji planiraju da doček nove godine provedu u ovoj zemlji u ponudama mogu naći aranžmane od sa dva noćenja u Milano koje košta 159 evra, dok putovanje do Venecije iznosi 145. evra.

U inostranstvu

Mnoge ponude za zimovanja u instranstvu u sklopu svojih aranžmana imaju i mogućnost doplate novogodišnje večere. Tako na primer aranžman za Sloveniju u drugoj polovini decembra košta od 390 evra po osobi za sedam dana sopstvenim prevozom i s polupansionom, a pojedini hoteli za one aranžmane koji obuhvataju i novogodišnje i božicne praznike nude i uplatu novogodišnje večere, koja u jednom hotelu iznosi 180 evra za odrasle i 95 evra za decu. Božićna večera košta 120 evra, dok je za decu 60.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:12
Nova godina na Zlatiboru
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

 (MONDO/Kurir)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Keroov

Da smo pametni kao sto nismo. Da niko ne izadje nigde. Pa da vidite kako bi dzabe davali sve. Ali posto ima ludaka, zasto da ih ne sisaju.

special image