• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽU NOVE MONTAŽNE KUĆE, NIKAD VIĐENE U SRBIJI: Liče na male svemirske brodove, sa najsavremenijom opremom! Ovo je cena

Autor Ivana Lazić

U Srbiju stižu "svemirske kućice" koji su najsavremenije opremljene i mogu služiti za život, kampovanje ili kancelariju.

 Svemirske kuće stižu u Srbiju Izvor: youtube/cabinhousebelgrade/screenshot

Prvi u ovom delu Evrope dobićemo "svemirske kućice“, odnosno montažne smart objekte koji su najsavremenije opremljeni i mogu služiti za život, kampovanje ili kancelariju.

Kompanija Cabin House Belgrade je uvoznik Space house, kineskog proizvođača za Jugoistočnu Evropu iz kineskog grada Fošan.

Ove kućice imaju pocinkovani čelični okvir i postavljaju se na metalne temeljne stope. Imaju ugrađen smart home sistem, podno grejanje, automatizovane zavese, kuhinju, kupatilo, dnevnu i spavaću sobu.

Kućice koje izgledaju kao mali svemirski brodovi imaju pocinkovani čelični okvir i nemaju temelj, već se postavljaju na metalne temeljne stope. Dolaze potpuno opremljene smart home sistemom, imaju podno grejanje, zavese na dugme, kuhinju, kupatilo, dnevnu i spavaću sobu, krovni prozor... i mogu da se instaliraju bilo gde.

Očekuje se prvi model stigne u decembru. Iz kompanije Cabin House Belgrade navode da je interesovanje veliko, ali da se u prvoj godini očekuje desetak prodaja, a razlog tome je cena. Naime, sa montažom ove kućice će koštati oko 80.000 evra. 

"Te kuće u Kini koštaju od 35-40.000 dolara, ali se cena udvostručuje zbog troškova dopremanja, carine i PDV-a, koji iznesu više od 15.000 evra", navodi sagovornik.

Zubac otkriva da i da Cabin House Belgrade, koji se bavi montažnom gradnjom i inovativnom brodogradnjom, planira da jednu spejs kućicu stavi na katamaransko korito i tako napravi jedan zanimljiv proizvod koji nigde u svetu nije viđen.

"Na ovaj način za mnogo manje novca dobijate luksuznu jahtu, a očekujemo da projekat bude gotov u januaru", ističe Zubac koji navodi i da je njegova firma napravila i prvi pokretni bazen u svetu.

Sagovornik eKapije otkriva da će spejs kućica i makete moći da se vide u šou rumu kompanije u Progaru, a najavljuje i da planira da ih plasira i u zemlje regiona i ovog dela Evrope.

"Uvozimo ih preko Hrvatske i odatle nam je zgodno da ih isporučimo bilo gde u regionu, bivšim republikama i šire",z zaključuje Zubac.

Bonus video:

Pogledajte

05:44
"KUĆA PRODATA ZA MILIONE, A GARAŽNO MESTO ZA CENU STANA U BEOGRADU!" Ekspert za nekretnine tvrdi: Nekretnine neće pojeftiniti
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/E kapija)

Pročitajte i ovo:

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ch. Bukowski

Za tu lovu kupis luksuzni kamper pa ga vozis ili parkiras gde ti volja i zivis u njemu

paja

smesno sve

Saturnija

Znači, od datih 80,000 eu, dobiješ limenu kuću u vrednosti od 35,000, a ostalo su razne vrste troškova u koje se ugradio prevoznik, carina, uvoznik....Humano od kupca.

special image