• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada ugovorila još 250 miliona evra duga

Skupština treba da odobri kredit kod poslovnih banaka za krpljenje budžetskog deficita i refinansiranje duga, na pet godina.

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona o uzimanju kredita od 250 miliona evra od poslovnih banaka, za finansiranje budžetskog deficita i refinansiranje duga, sa rokom otplate od pet godina, u što je uključen i grejs-period od 12 meseci, objavljeno je danas na internet sajtu Vlade.

Ako Skupština usvoji zakon, Srbija će se zadužiti kod KBC Banke, Nove Kreditne banke Maribor, Eurobanke EFG, Vojvođanske, Hipo Alpe Adria i Erste banke, i banaka koje su dale zajedničku ponudu: Inteza, Unikredit, Rajfajzen i Sosijete ženeral, u 25 partija po 10 miliona evra.

Predviđeno je da se od KBC banke i Nove kreditne banke Maribor uzme po jedna kreditna partija od po 10 miliona evra, od Eurobanke EFG, Vojvođanske i Hipo banke po dva kredita od po 20 miliona evra, a od Erste banke 30 miliona evra, u tri kredita po 10 miliona.

Od Inteze, Unikredit, Rajfajzen i Sosijete ženeral banke, koje su dale zajedničku ponudu, država Srbija planira da uzme kredit od 140 miliona evra, u 14 partija po 10 miliona.

Kamatne stope nisu iste za sve banke, pa je, na referentnu kamatnu stopu (EURIBOR), dodatna marža KBC banke 4,25 odsto, Nove Kreditne banke Maribor pet odsto, Eurobank EFG
5,2 odsto, Vojvođanske 5,25 odsto, Hipo Alpe Adria i Erste banke 5,3 odsto, koliko je i kod banaka koje su dale zajedničku ponudu.

Troškovi obrade kredita su 0,5 odsto iznosa, a otplaćivaće se polugodišnje.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image