• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANIJELA JE STJUARDESA, ALI NIJE ODMAH DOBILA POSAO! Sve ispričala: Super je plata, ali poslodavci imaju ČUDNE ZAHTEVE

Autor Jana Desovski

Danijela je stjuardesa i opisala je kako izgleda posao u praksi.

 Danijela ispričala iskustvo sa posla stjuardese Izvor: Shutterstock

Početna plata 1.000 evra, radite 40 sati nedeljno, i svaki dan se budite u drugom gradu. Posao stjuardese zvuči idealno, pogotovo za ljubitelje putovanja. Ali iako je ovo mnogima na prvu loptu posao iz snova, konkurencija je velika, broj radnih mesta ograničen a kako priča jedna stjuardesa, on može biti i izvanredno naporan.

"Ja konkretno radim 3 meseca, i radim samo povratne letove po Evropi, ali vrlo brzo napreduju ljudi. Za destinacije na kojima se ostaje i po nekoliko dana uvek se bira iskusnije kabinsko osoblje, priča Danijela K. koja se nedavno zaposlila kao stjuardesa u jednoj stranoj avio-kompaniji. Kako ona ističe, ona je zadovoljna, prilika je sjajna, i za nekog ko voli da putuje idealna jer se posete svi mogući gradovi koje ste ikada poželeli.

"Ono što ljudi malo pominju je konkurs, koji je makar u mom slučaju bio vrlo zahtevan. Morate jako dobro da se pripremite, a onda i da ispunite u neku ruku čudne zahteve poslodavaca. Ja sam se pre ovog posla već jednom prijavljivala za posao stjuardese i tada sam odbijena jer je jedan od uslova da mogu makar na vrhovima prstiju da dohvatim visinu 210 cm, objašnjava ona. Putnici umeju da budu izuzetno naporni.

"Prilika je sjajna, plata odlična, možete obići skoro sve što ste ikada želeli, ali isto tako može i da vam se smuči. Jedan kolega je nakon izuzetno napornih putnika, para koji su ga u prvu klasu zivkali tokom četvoročasovnog leta bar 10 puta pukao i dao otkaz uz komentar: "Ja da konobarišem bez bakšiša neću!". Tako da ako želite ovim da se bavite, morate da umete da se nosite sa napornim ljudima, decom i slično, zaključuje ona.

Kako izgleda konkurs za posao stjuardese?

Aviokompanije bar jednom godišnje raspisuju konkurs za kabinsko osoblje. Na ovim konkursima je uvek fokus na bezbednosti i brizi o putnicima a u sklopu posla se uvek očekuje:

  • Vršenje dužnosti u avionu i na zemlji
  • Prodaja proizvoda tokm leta
  • Dočekivaje putnika sa osmehom

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:33
stjuardesa
Izvor: TikTok/tinagrabez
Izvor: TikTok/tinagrabez

 (MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image